به گزارش دامپزشک نیوز ، بهلـول تکلـوی، مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل با اشاره به اینکه کالبد دامپزشکی کوچک، ولی حجم فعالیت آن بسیار گسترده است گفت: استان اردبیل یکی از استانها با پتانسیل و ظرفیت بالای دامپروری در کشور بوده و علیرغم اینکه این استان ۰۹/۱ درصـــد مسـاحت کل کشور را به خود اختصاص میدهد با تولید سالانه ۶ هزار تن سومین استان برتر تولید کننده عسل در کشور میباشد.
او با بیان اینکه بیش از ۴ درصد تولید دام و پروتئین خام دامی کشور در این استان تولید میشود افزود: تعـدد وجود دامپروریها، مرغداریها، کارگاههای پرورش آبزیان و. . . نیازمند وجود تشکیلات دامپزشکی قوی بوده و کار، همت و تلاش مضاعف میطلبد.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل تأکید کرد: دامپزشکی در عیـن حـال کـه یک اداره فنی و تخصصی است یک ارگـان گمنامی در حوزه سلامت و بهداشت عمومی جامعه است و هر گونه قصور و غفلت از آن تهدید سلامت عمومی جامعه را در پی دارد.
تکلوی در حوزه مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسـان و دام کــه یکی از مهمترین وظایف دامپزشکی در ارتقـاء سلامت و بهداشت عمومی جامعه است به بیماریهایی نظیر آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، تب کریمه کنگو، سل، بروسلوز، کیست هیداتید، هـاری و… اشاره کرد و گفت: اگر دامپزشکی به خوبی کار خود را انجام ندهد طوفان این بیماریها در جمعیت انسانی نمـود پیدا میکند و علاوه بر تبعات اجتماعی، اقتصاد ملی را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.
او تصریح کرد: محـوری تـریـن ایـن فعـالیـت هـا در تـأمین غذا و امنیت غذایی از طریق حفظ و حراست از جمعـیت عظیـم دام و طیور استان، ارتقاء سلامت و بهداشت عمـومی جامعه از طریق نظارت بهداشتی بر اماکن و مراکز تولید، توزیع و استحصال فرآوردههای خام دامی و مبارزه با بیش از ۸۵۰ نوع بیماری مشـترک بین انسان و دام انجام میگیرد.
مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل در خصوص افزایش ظرفیت فعالیت کشتارگاه صنعتی دام اردبیل نیز تأکید کرد: این موضوع مهمترین چالش پیــش روی دامپزشکی اسـت و در این راستا نیازمند مساعدت، همکاری بین بخشی و تعامل دستگاههای مرتبط با حوزه سلامت و بهداشت عمومی جامعه هستیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان