به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از ایرنا، دکتر«محسن شانقی» افزود: ۱۰۳ هزار و ۸۲۴ قطعه لاشه طیور به وزن ۱۵۴ تن در کشتارگاههای استان مرکزی ضبط و از چرخه مصرف انسانی خارج شد.
وی ادامه داد:در این مدت ۵۷ تن پودر گوشت از ضایعات و لاشههای طیور ضبط شده در کشتارگاههای استان مرکزی تولید و به استانهای همجوار ارسال شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی از اجرای طرح رتبهبندی کشتارگاههای استان خبرداد و گفت: هفت کشتارگاه طیور با ظرفیت ۲۶ هزار قطعه در ساعت در این استان وجود دارد که پنج کشتارگاه فعال هستند ند و تولید در آنها جریان دارد.
شانقی با بیان اینکه کشتارگاههای طیور در ممیزیهای انجام شده و بر اساس تجهیزات موجود به سه رتبه B و A و A+ رتبه بندی میشوند،خاطرنشان کرد: سه کشتارگاه استان در ممیزیهای انجام شده از نظر تجهیزات دارای رتبه B و ۲ کشتارگاه دارای رتبه (A پلاس) بوده و کشتارگاههای رتبه B و A با به روزرسانی و تجهیز واحدهای خود می توانند به رتبه A و A+ ارتقا یابند.
وی اظهارداشت: تقویت سامانه ارزیابی و کنترل کیفی بهداشتی فرآیند تولید از طریق GMP و HACCP، فعال کردن خط ۲ (دستگاه های تخلیه اتوماتیک اندرونه ) در کشتارگاههای صنعتی برای حذف ریه، ته روده، چینهدان، پشت، نای، مری، حذف تدریجی چیلرهای آبی با نصب دستگاه لاشه شور و اتاق سرد و رعایت ظرفیت کشتارطیور در کلیه کشتارگاه های طیور برابر پروانه صادره از جمله اهداف طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: اجرای سامانه خود کنترلی و مسئولیتپذیری از سوی تولیدکنندگان و مسئولان فنی بهداشتی بهمنظور تضمین سلامت محصول از طریق نمونهبرداری از آب مصرفی، پرسنل ، محیط کار و فرآیند تولید، رتبه بندی کشتارگاهها و محصولات، رعایت و کنترل سن، وزن و سایر مرغ کشتاری بر اساس رتبه بندی کشتارگاهها، کنترل دقیق زنجیره سرد در ناوگان حمل و نقل، اتاق سرد و کاهش بار میکروبی و افزایش عمر ماندگاری فرآورده های استحصالی مرغ از دیگر اهداف اجرای این طرح است.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.