پایش بقایای احتمالی سموم و دارو و فلزات سنگین عسل در قالب طرح ملی پایش فراورده های خام دامی در استان تهران شروع شد

به گزارش دامپزشک نیوز،سرپرست اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان تهران از پایش و نمونه گیری از عسل تولیدی زنبورستان‌های استان خبر داد. دکتر محمدیان افزود:اجرای طرح ملی پایش باقیمانده های دارو، سموم، فلزات سنگین و سایر موادشیمیایی در فرآورده‌های خام دامی(شیرخام، گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، گوشت ماهی و عسل) در دستور کار اداره کل دامپزشکی استان تهران قرار دارد.

0

سرپرست اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان تهران از پایش و نمونه گیری از عسل تولیدی زنبورستان‌های استان خبر داد.

 به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از ایرنا ،«مجید محمدیان» روز شنبه  گفت: مواد خارجی صرفا محدود به میکروارگانیسم‌ها و سموم مترشحه از آنها نیست بلکه انواع مواد شیمیایی که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم مواد غذایی را آلوده می‌سازند نیز در ایجاد اختلالات متعدد و مسمومیت‌ها در مصرف کنندگان نقش مهمی دارند و بر خلاف عفونت‌ها و مسمومیت‌های میکروبی عوارض ناشی از مسمومیت‌های شیمیایی اغلب در دراز مدت تظاهر می‌کند.

وی افزود: در بین فلزات تعدادی هستند که از نظر بهداشت و سلامت غذایی اهمیت خاصی دارند و رسوبات و باقیمانده‌های آن‌ها در موادغذایی می‌توانند ایجاد مسمومیت‌های مزمن و بعضا حاد خطرناکی را ایجاد کنند و امروزه در ممالک صنعتی جهان یکی از مسائل بهداشتی جامعه را تشکیل می‌دهند.

محمدیان ادامه داد: در همین راستا، اجرای طرح ملی پایش باقیمانده های دارو، سموم، فلزات سنگین و سایر موادشیمیایی در فرآورده‌های خام دامی(شیرخام، گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، گوشت ماهی و عسل) در دستور کار اداره کل دامپزشکی استان تهران قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح شهرستان‌های شمیرانات، فیروزکوه، ملارد و دماوند نسبت به همکاری با اداره نظارت استان اقدام کردند.

سرپرست اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان تهران ادامه داد: در این مرحله تعداد ۷ نمونه عسل از زنبورستان‌های سنتی و صنعتی استان اخذ و جهت بررسی و پایش باقیمانده‌های آنتی بیوتیک های غیر مجاز و سایر آنتی بیوتیک ها، فلزات سنگین(سرب)، سموم ارگانو فسفره  و ارگانو کلره، کاربامات ها و پایروتروئیدها، ضد انگل‌ها و از ارسال به  آزمایشگاه مرکز تشخیص سازمان دامپزشکی کشور خبر داد.

وی تاکید کرد: تمامی اقدامات فنی و تخصصی دامپزشکی در راستای تضمین سلامت، کیفیت و بهداشت انواع فراورده های دامی توسط کارشناسان دولتی و خصوصی در حال انجام است که نتیجه نهایی آن ارتقای بهداشت عمومی جامعه است.

محمدیان از مردم خواست فرآورده‌های خام دامی خود را از مراکز مجاز که مورد تایید دامپزشکی و دارای برچسب بهداشتی دامپزشکی هستند تهیه کنند و درصورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مراتب از طریق ادارات دامپزشکی شهرستان ها و یا از طریق سامانه ملی رسیدگی به شکایات سازمان دامپزشکی کشور با شماره ١٥١٢ اطلاع‌رسانی شود.