به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، رئیس اتاق کرمان در این نشست گفت: «صادرات گوشت مرغ از کرمان به برخی ولایتهای کشور افغانستان میتواند زمینهی جدید تجارت بین دو منطقه باشد».
سیدمهدی طبیبزاده افزود: «کرمان یکی از مهمترین استانهای کشور در تولید محصولات مختلف حوزهی دام و طیور است و اتاق قصد دارد به عنوان تسهیلکننده و رابط فعالان اقتصادی با بازارهای مختلف، آنها را در زمینهی تجارت گوشت مرغ با افغانستان همراهی کند».
وی ادامه داد: «تجارت یک فعالیت دو سویه و برد – برد است و زمانی این رابطه تجاری برقرار خواهد ماند که هر دو طرف بتوانند سود ببرند».
طبیبزاده خاطرنشان کرد: «کیفیت تولیدات صنعت دام و طیور استان کرمان مناسب و دارای استانداردهای لازم است اما برای برقراری رابطهی تجاری باید میزان مورد نیاز گوشت مرغ برای هر یک از ولایتهای مورد نظر افغانستان، وزن هر قطعه مرغ، نوع بستهبندی، استانداردهای لازم و مسائل گمرکی و حمل و نقل این محصولات به طور دقیق بررسی شود».
رئیس اتاق کرمان گفت: «حمل و نقل گوشت مرغ با کامیونهای یخچالدار ضوابط ویژهی خود را دارد و باید همهی شرایط از قبل فراهم شود تا کامیونها برای عبور از مرز مشکل نداشته باشند».
وی بیان کرد: «کشتارگاههای ایران با دقت بسیار به ذبح اسلامی میپردازند، همهی مسائل بهداشتی و شرعی با نظارتهای لازم رعایت میشود و در هر کشتارگاه ناظر شرعی وجود دارد».
طبیبزاده اظهار کرد: «باید تولید محصول صادراتی مطابق با نیاز و خواسته و بر اساس استانداردهای کشور هدف باشد و شرکتهای تجاری فعال در این زمینه نیز معرفی شوند».
در ادامهی این نشست رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان گفت: «تولیدکنندگان صنعت دام و طیور استان آمادگی خود را برای تامین نیاز گوشت مرغ در افغانستان، اعلام کردهاند که امیدواریم این ارتباط رسمی و شفاف برقرار شود».
سیدمحمدرضا ترابیموسوی افزود: «باید هماهنگی لازم بین مجموعههای مختلف مانند گمرک، استاندارد، جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت استان ایجاد تا همهی موارد مدنظر در بازار مقصد فراهم شود تا بتوانیم این تجارت را آغاز کرد و به شکل دائمی ادامه داد».
تاجر افغانستانی فعال در ایران نیز در این نشست با اشاره به اینکه حداقل وزن هر قطعه مرغ مد نظر مردم افغانستان دو کیلو و ۵۰۰ گرم تا سه کیلوگرم است، گفت: «مردم بسیاری از مناطق کشور افغانستان، از مرغ برای غذای میهمانیهای خود استفاده میکنند و به همین دلیل به قطعههای مرغ درشت علاقه دارند».
امامزهی بیان کرد: «در افغانستان مرغ گرم با همین بستهبندی داخل کشور ایران، مورد پسند مردم افغانستان است و در زمینهی ذبح اسلامی نیز، نوع کشتار مرغ ایران در آن کشور پذیرفته شده است».
وی ادامه داد: «همچنین تخممرغ ایران در مقایسه با تخممرغ وارداتی از سایر کشورها به افغانستان، دارای کیفیت بالاتری است و این موضوع نیز میتواند برای تجارت مورد نظر فعالان اقتصادی استان کرمان قرار گیرد».
رئیس اتاق تجارت و صنایع غزنی افغانستان نیز که به صورت آنلاین در این نشست شرکت کرده بود، با اشاره به اینکه اتاق کرمان در توسعهی روابط بین دو کشور ایران و افغانستان پیش قدم بوده است، گفت: «شیوع ویروس کرونا میزان مصرف گوشت مرغ و تخممرغ را افزایش داده و شرکتهای تولیدی نتوانستند نیاز مردم را تامین کنند و به همین دلیل دولت افغانستان اجازهی واردات گوشت مرغ به این کشور را صادر کرد».
عبدالمتین قلندری، افزود: «در صادرات گوشت مرغ از کرمان به افغانستان باید استانداردهای دولت افغانستان در نظر گرفته شود و از سوی دیگر نیز مسئولیت تائید کیفیت محصول، بستهبندی و حمل و نقل آن نیز بر عهدهی اتحادیه مرغداران ایران است».