به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری تبریز بیدار -رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار داشت: گره کوری در تامین و توزیع نهاده های دامی وجود دارد که با کتمان واقعیت حل نخواهد شد.
اکبر فتحی افزود: در موضوع نهادههای دامی یکسری مشکلاتی وجود دارد و من بهعنوان عضو کوچکی از دولت می گویم که با کتمان واقعیت موضوع حل نمیشود.
وی با ابراز نگرانی از وضعیت موجود در این زمینه گفت: واردکنندگان چهار ماه هست که نهادههای دامی را آوردهاند و به مرغداران اعلام شده است و آنها پول را نیز واریز کردهاند اما چهار ماه هست که نهادها را تحویل نمیدهند درحالیکه پول نیز گرفتهشده و به داخل کشور آورده شده است اما با بهانههایی مانند مشکلات ارزی و غیره همچنان نگه داشته اند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی با بیان برخی واقعیت ها و با شفاف سازی مورد مسائل داخلی موجود در میان مرغداران ادامه داد: حتی یکی از مرغداران به من گفت که از یکی از واردکنندگان به مبلغ پنج هزارو سیصد تومان سویا خریده است و حتی گفت که هر وقت بخواهد میتواند از آن با قیمت پنج هزار و سیصد و حتی پنج هزارو پانصد تومن بخرم درحالیکه اگر با عرضه تا هزارو دویست تومنی سویا وارد شود همان سویا به قیمت دو هزارو چهارصد تومان فروخته میشود لذا یکی از خواستههای ما این بود که جلوی این کارها گرفته شود.
وی با اشاره به نظر وزیرصمت در این زمینه گفت: آقای وزیر وزیر صمت گفتند که امکان ندارد این کار اتفاق بیفتد ولی ما میگوییم که این کارها انجام میشود حالا مشکل و ضعف از سمت هر طرفی که هست این کارها انجام میشود یا ممکن است ارز لازم تخصیص داده نشده است و یا ممکن است بانک مرکزی ضعفی داشته باشد.
فتحی ادامه داد: بههرحال این کارها اتفاق میافتد و نهادهها وارد مملکت شده است و درحال حاضر موجود است اما به دست دامداران و مرغداران نمیرسد.
خبری از ارز نیست
وی افزود: ما درحال حاضر همچنان از ذخایر پشتیبانی دام استفاده میکنیم که با این شرایطی که پیش میرود هر لحظه ممکن است این ذخایر تمام شود، در کنار این موارد من معتقد هستم که خود مرغداران نیز می توانند واردکننده شوند بهطوریکه ما یک صندوق داریم تحت عنوان صندوق صندوق حمایت از توسعه کشاورزی که دارای سرمایه بسیار کلانی در کشور است و در استان ما نیز شعبه دارد.
رئیس جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: ما وارد این موضوع شدهایم و حتی دو محموله نیز به استان آوردهایم اما در تخصیص ارز در اولویت قرار نگرفت اما آقای رحمانی وزیر صمت شخصاً به این موضوع ورود کردند.
واردات نهاده از ترکیه
وی افزود: وزیر صمت هفته گذشته پیگیر قضیه شدند و در صندوق حمایت از توسعه کشاورزی استان هم تخصیص ارز و هم ثبت سفارش اتفاق افتاد و باعث شد که خودمان مستقیما وارد شویم و از مرز ترکیه برای ورود نهاده ها اقدام کنیم.
فتحی گفت: متعاقب این مسائل با این شیوه ما میتوانیم تامین کننده نهادههای شمال کشور و شمال غرب کشور نیز باشیم که اینطور نیست که حتماً انتظار داشته باشیم وام بگیریم ما فقط تخصیص ارز و ثبت سفارش میخواهیم و با پولهایی که از مرغداران می گیریم میتوانیم این کار را انجام دهیم.
وی تاکید کرد: وقتی هم که صحبتی از صندوق میشود، به این مورد توجه شود که خود دامداران و مرغداران سهامداران صندوق هستند و پنجاه درصد از منابع دولتی است پنجاه درصد سهم مرغداران و دامداران اما به نوعی پنجاه درصد دولت نیز متعلق به همین سهامداران است و هر سود و زیانی باشد به خود مرغداران برمیگردد و هر سودی کنند به جیب آنها میرود و اگر ضرر هم بکند باز هم بهتر از سایر واردکنندگان است.
انتهای پیام/