به گزارش دامپزشک نیوز-کیخسرو چنگلوایی پنجشنبه در مراسم آغاز به کار طرح بزرگ شرکت تعاونی گاومیشداری و پرورش ماهیهای گرمابی در شهرستان کارون اظهار داشت :سابقه پرورش گاومیش در خوزستان به حدود چهار هزارو ۵۰۰ سال پیش بر می گردد .
وی ادامه داد : حدود ۴۰ درصد جمعیت گاومیش کشور توسط ۵۰۰ بهره بردار در ۱۴ شهرستان استان خوزستان پرورش داده می شود و سالانه معادل پنج هزار میلیارد ریال از محل تولیدات شیر و گوشت این درآمد حاصل می شود که این درآمدها باعث اشتغال پایدار و تولید در استان شده است .
چنگلوایی بیان کرد: یکی از خصوصیات و ویژگی این دام کم توقع بودن آن در خوراک است که باعث شده هزینه تولید شیر و گوشت آن نسبت به سایر دامها بسیار پایینتر باشد و نیز گاومیش نسبت به بیماریهای دامی بسیار مقاوم است .
رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان اظهار داشت : نکته دیگر در خصوص پرورش گاومیش ، سازگاری این دام با شرایط محیطی و اقلیمی است که این دام را ارزشمند کرده است و نیز باعث می شود تا محصول تولید شده نسبت به سایر دامها از کیفیت بالاتری برخوردار باشد.
وی ادامه داد : باید بتوانیم مشابه این طرح را در پروژههای پرورش دام خوزستان اجرا کنیم و پیشنهاد می شود در همه شهرستانها گاومیشهایی که به صورت پراکنده پرورش داده میشوند ساماندهی شوند.
خوزستان مقام ششم تعاونیهای فعال کشور را دارد
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان در آغاز به کار طرح بزرگ شرکت تعاونی گاومیشداری و پرورش ماهی گرمابی در شهرستان کارون ضمن گرامیداشت روز کارگر اظهار داشت : عملیات اجرایی پروژه گاومیشداری شیری و گوشتی ۵۰۰ راسی و پرورش ماهی ۱۵ هکتاری شرکت تعاونی کارون صابرین اهواز از اوایل سال ۹۵ با سهم آورده اعضای تعاونی آغازشد.
ارسلان غمگین بااشاره به آغاز به کار طرح بزرگ شرکت تعاونی گاومیشداری و پرورش ماهی گرمابی در شهرستان کارون گفت : این پروژه طی سال های ۹۷ و ۹۸ توانست از اعتبارات اشتغال پایدار روستایی تسهیلاتی بالغ بر۱۰۸ میلیارد ریال بهرهمند شود و برای ۵۶ نفر به صورت مستقیم و ۱۵۰ نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد کند .
وی ادامه داد : تولید شیر گاومیش، گوشت قرمز و گوشت سفید (ماهی) و همچنین تولید کود برای مصارف مزارع پرورش ماهی و کشاورزی از مهمترین اهداف این طرح است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان بیان کرد : این طرح اولین طرح صنعتی گاومیشداری در کشور است که توانسته بالاترین میزان تسهیلات اعتبارات اشتغال پایدار روستایی را به خود اختصاص دهد.
غمگین ادامه داد : تعداد تعاونی های فعال استان چهار هزار و ۵۶۰ تعاونی با سه میلیون و ۵۷۶ هزار و ۲۳۲ نفر عضو است که ۸۶ هزار و ۶۳۶ فرصت شغلی به شکل مستقیم و ۲۵۹ هزار و ۹۰۸ فرصت شغلی غیر مستقیم ایجاد کرده است .
وی افزود : خوزستان در مقایسه با سایر استانها مقام ششم تعداد تعاونیهای فعال را دارد و با داشتن ۴۱۴ تعاونی بانوان و سه هزار و ۸۷۰ نفر عضو و ایجاد چهار هزار و ۴۳۲ نفر اشتغال مستقیم مقام سوم کشوری را به خود اختصاص داده ایم .
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان خاطر نشان کرد: بیشترین تعاونی های فعال استان در شهرستانهای اهواز، ایذه، بهبهان، رامهرمز، آبادان، مسجد سلیمان و خرمشهر هستند.
همکاری بین بخشی سازمانها برای پیشبرد اهداف اقتصادی بسیار ضروری است
استاندار خوزستان در مراسم آغاز به کار طرح بزرگ شرکت تعاونی گاومیشداری و پرورش ماهی گرمابی در شهرستان کارون اظهار داشت : اعتبار این پروژه حدود ۳۰۰ میلیارد ریال می باشد و این کار نمونه بارز همکاری بین بخشی است و از ابتدا از طریق شورای اشتغال بررسی شد.
غلامرضا شریعتی ادامه داد : راه اندازی چنین پروژههایی نیاز به همکاری تمام دستگاهها دولتی است و چنانچه هر کدام از این دستگاهها در کار خود کوتاهی کنند امکان نیمه تمام ماندن این پروژهها وجود دارد ؛ مواردی را داشتهایم که سازمان مربوطه همکاری لازم را نکرده و باعث دلسردی و جلوگیری از روند کار سرمایه گذار شده است.
وی بیان کرد :وقتی پروژه ای با چند سازمان مختلف کار داشته باشد به سختی آن پروژه به نتیجه میرسد و امکان طولانی شدن پروسه انجام کار وجود دارد ؛ باید تلاش کنیم و آموزش ببینیم تا در کنار هم کار کنیم و پیگیر کارهای کارگاههای بین بخشی باشیم تا به نتیجه مطلوب برسیم .
استاندار خوزستان گفت : باید مجموعههای این چنینی را که با حدود ۵۰ نفر اشتغالزایی شروع به کار کرده اند را گسترش دهیم و به تعداد بیش از ۲۰۰ نفر برسانیم تا بتوانیم ارزش افزوده بیشتری را برای استان کسب کنیم .
شریعتی خاطر نشان کرد: در خوزستان تولید شیر نسبت به تولید محصولات لبنی بسیار پایین است و باید در ابتدا پرورش دام و تولید شیر را افزایش دهیم و سپس به دنبال تولید صنایع جانبی آن باشیم .
تولید سالانه ۲هزار لیتر شیر گاومیش در شرکت تعاونی صابرین کارون خوزستان
مدیر عامل شرکت تعاونی صابرین کارون خوزستان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : این پروژه در زمینی به مساحت ۵۲ هکتار و ظرفیت پرورش ۲۵۵ راس گاومیش مولدو یک هزار راس کل گله را دارد .
عبدالامام حمیدی اصل ادامه داد : پروژه ساخت شرکت کارون صابرین اهواز سال ۹۵ آغاز به کار کرد و ظرف سه سال این پروژه به بهره برداری رسید که ۲۵ هکتار از ۲۰۰ هکتار این شرکت به طرح گاومیش داری اختصاص داده شده است .
وی افزود : این شرکت زمینی به مساحت ۹ هکتار را برای پرورش آبزیان اختصاص داده است که سالانه ۵۰ تن ماهی تولید و پرورش میدهد .
حمیدی اصل گفت : سرمایه گذاری کل طرح بالغ بر ۲۹۰ میلیارد ریال است که سالانه ۲هزار لیتر شیر و ۱۸۰ تن گوشت تولید میکند .
مدیر عامل شرکت تعاونی صابرین کارون خوزستان بااشاره به تهیه علوفه و خوراک دام گفت : بخشی از علوفه و خوراک دامهای خود را با کشت محصولات گندم ، ذرت ، کلزا و … در زمینهای مجاور پرورش دام و آبزیها کشت میکند که باعث اشتغالزایی و به صرفه بودن تهیه خوراک دام شده است .
حمیدی ادامه داد : این پروژه اولین پروژه پرورش توام گاومیشداری و پرورش ماهیهای گرمابی در کشور است که هم زمان از حوزچههای پرورش ماهی برای گاومیشها استفاده میشود .
مراسم آغاز به کار مجتمع توام گاومیشداری و پرورش ماهی گرمابی امروز پنج شنبه در ۲۰ کیلومتری شهرستان کارون با حضور استاندار و مسئولین سازمانهای مربوطه استان و شهرستان کارون در مجتمع توام گاومیشداری و پرورش ماهی گرمابی برگزار شد .
شهرستان کارون یکی از شهرستانهای استان خوزستان در جنوب مرکز استان شهرستان اهواز است که مرکز این شهرستان کوت عبدالله می باشد .
منبع : ایرنا
انتهای پیام/