دامداران تغییر جیره دامهای خود را مدیریت کنند

سرپرست شبکه دامپزشکی خوشاب گفت: بیماری آنتروتوکسمی یکی از بیماری های دامی است که با تغییر ناگهانی در جیره دام بروز می کند و معمولا منجر به مرگ دام می شود.

0

به گزارش دامپزشک نیوز- محمود ترخاصی  افزود: با توجه به اینکه در فصل بهار دام ها از جایگاه ثابت به مراتع  منتقل می شوند و جیره دام تغییر می کند دامداران  بایستی تغییر جیره دام را مدیریت و مرور زمان اقدام به تغییر جیره نمایند و قبل از تغییر جیره دام نسبت به واکسیناسیون دام ها علیه بیماری آنترو توکسمی اقدام کنند.

وی گفت: علائم این بیماری بسته به شدت آن متفاوت بوده و در حالت فوق حاد به صورت مرگ ناگهانی و در فرم حاد تب و لرز، بی‌اشتهایی، بی‌قراری، گیجی، نفس ‌نفس زدن و ترشح از بینی دیده می‌ شود و در شکلی که شدت بیماری کمتر است این نشانه‌ها ضعیف‌ تر هستند و گاهی با مشاهده اسهال نیز همراه است و در کالبد گشایی قرمز شدن روده‌ها نیز دیده می‌ شود.

منبع: اداره كل دامپزشكی استان خراسان رضوی
انتهای پیام/