اعزام ۶ اکیپ عملیاتی دامپزشکی همدان برای مایه کوبی دام‌ های عشایر

به گزارش دامپزشک نیوزـ محمود رضا رسولی، مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به اعزام اکیپ مایه کوبی اداره دامپزشکی همدان شامل ۱۲ نفر به استان‌های خوزستان، ایلام و لرستان گفت: واکسیناسیون دام‌ها به منظور پیشگیری از انتشار و انتقال بیماری‌های واگیر در دام‌های عشایر علیه انواع بیماری‌ها با اعزام اکیپ‌های فعال صورت می‌گیرد.

او با اشاره به انواع واکسن‌های دامی استفاده شده در این طرح گفت: این اکیپ به مایه کوبی دام‌های عشایر علیه بیماری‌های آبله، شاربن، طاعون نشخوارکنندگان کوچک، تب برفکی، بروسلوز و اکتیما خواهند پرداخت.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه خدمت رسانی به قشر زحمتکش عشایر از اولویت‌های اداره دامپزشکی است افزود: دامپزشکی استان در چند سال گذشته با اعزام گروه‌های واکسیناسیون به مناطق عشایری نسبت به مایه کوبی دام‌ها در این مناطق اقدام کرده است.

رسولی افزود: با توجه به اینکه عشایر همدان در فصل سرما و به منظور زمستان گذرانی دام‌های خود را به استان‌های گرمسیر مانند خوزستان، لرستان و ایلام مهاجرت می‌دهند، اداره دامپزشکی همدان سالهاست به منظور پیشگیری از انتشار و انتقال بیماری‌های واگیر دامی به همدان و استان‌های مسیر کوچ در فصل قشلاق دام‌های عشایر را علیه انواع بیماری‌ها با اعزام اکیپ‌های فعال مایه کوبی می‌کند.

او در ادامه اضافه کرد: امسال نیز همچون سال‌های گذشته با برنامه ریزی و هماهنگی با ادارات کل دامپزشکی استان‌های قشلاقی و تجهیز این اکیپ‌ها، آن‌ها را به این استان‌ها برای واکسیناسیون دام‌های عشایر اعزام می‌کنیم.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: با وجود کمبود‌های فعلی در اعتبارات با توجه به اهمیت ارتقای سلامت جامعه و صیانت از سرمایه‌های دامی اعزام اکیپ‌های مایه‌کوبی به ۲۷ منطقه اسکان عشایر در جنوب غربی لرستان و جنوب ایلام مشتمل بر دو کوهه حسینیه و اطراف سد کرخه سراب جهانگیر، مورانی، زرانتل، خرسدره، جلگه، بنلار، چهار قلعه، گل گل، پران پرویز، ورکش، پل زال، سرکن، ولی دشت، رماوند، پاعلم، کوله مرغان، تنگ سیو، سد سیمره، زعفرانیه، چم مر، چول، باغ چای در، دم رود افرینه و روبند در برنامه است.

رسولی با بیان اینکه در این طرح ۱۶۶ خانوار با جمعیت دامی ۲۰۰ هزار راس گوسفند و بز زیر پوشش قرار می‌گیرند گفت: اکیپ مستقر در شمال خوزستان و جنوب ایلام در ۱۴ منطقه شامل سپتون، فکه، عین صوله، دشت عباس، عین خوش، شرهانی، دوملک، بیت‌المسکین، سایت‌های ۴ و ۵، چم فاضل و ابوغریب خدمات دهی می‌کنند که در مجموع ۶۰۰ خانوار با جمعیت دامی ۳۵۰ هزار راس گوسفند و بز را زیر پوشش دارند.

او افزود: در مدت ۴۵ روز پرسنل خدوم ادارات دامپزشکی استان همدان به صورت فشرده در دو نوبت صبح و عصر اقدام به مایه‌کوبی این دام‌ها می‌کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به انواع واکسن‌های دامی استفاده شده در این ماموریت گفت: اکیپ واکسیناسیون اداره کل دامپزشکی استان در استان خوزستان اقدام به مایه کوبی دام‌های عشایر علیه بیماری‌های آبله، اکتیما، شاربن، تب برفکی، بروسلوز و طاعون نشخوارکنندگان کوچک می‌کند.

رسولی گفت: باید از فعالیت‌های همکاران خود که با تحمل دشواری‌های دوری از خانواده و سختی شرایط کار ماموریت خود را به نحو احسن انجام می‌دهند کمال تقدیر و تشکر خود را اعلام نمایم.

او واکسیناسیون به موقع دام‌ها را مهمترین روش پیشگیری از بیماری‌های دام‌های سبک دانست و از دامداران و عشایر خواست تا همکاری لازم را با اکیپ‌های دامپزشکی داشته باشند.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: کارشناسان دامپزشکی اعزام شده، کلاس‌های آموزشی نیز برای عشایر تشکیل می‌دهند تا در کنار عملیات واکسیناسیون، آموزش لازم برای جلوگیری از انتشار بیماری‌های دامی انجام شود.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

برخورد جدی با عاملان عرضه فرآورده های خام دامی فاقد مجوز بهداشتی

به گزارش دام‍پزشک نیوزـ  علی احمدی، گفت: طبق قوانین و آیین نامه های اجرایی سازمان دامپزشکی کشور عرضه هر گونه فرآورده خام دامی تنها در صورت کسب مجوزهای لازم از دامپزشکی مجاز است.

مدیر کل دامپزشکی جنوب کرمان، اضافه کرد: بنابراین تمامی صاحبان صنایع مربوط به فرآوری، حمل و یا عرضه فرآورده های خام دامی می بایست تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی و از طریق اخذ مجوزهای لازم این سازمان فعالیت کنند.

او  اظهار کرد: اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان با عاملان عرضه فرآورده های خام دامی فاقد مجوز بهداشتی دامپزشکی برخورد قانونی می کند.

احمدی، بیان کرد: همان گونه که بارها از سوی کارشناسان دامپزشکی اعلام شده است، از شهروندان انتظار می رود که هر گونه محصولات خام دامی مورد مصرف خود را تنها از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی و در بسته بندی های بهداشتی تهیه کنند و با در نظر گرفتن مشخصاتی از قبیل تاریخ تولید و انقضاء، نوع محصول، کد بهداشتی دامپزشکی و آدرس محل تولید از سلامت فرآورده خریداری شده اطمینان حاصل کنند.

مدیر کل دامپزشکی جنوب کرمان، در پایان یادآور، شد و گفت: شماره تلفن 43219160-034 به صورت شبانه روزی آمادگی دریافت گزارش های شهروندان جنوب کرمان در زمینه تخلفات بهداشتی عرضه کنندگان فرآورده های خام دامی را دارد.

منبع:شبستان

پایان پیام/

بیماری هاری در یزد کاهش یافت

به گزارش دامپزشک نیوزـ طاهره عظیم پور  بدون اشاره به میزان ابتلا به هاری در سال جاری و پارسال، اضافه کرد: مبارزه با بیماری هاری از رئوس برنامه‌های اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی یزد و مجددانه پیگیری می‌شود اما رسیدن به این مهم با همکاری و مشارکت عموم مردم میسر می‌شود.

وی گفت: در صورت کنترل نشدن سگ‌های ولگرد، چرخه ویروس هاری که در حیات وحش، حیوانات ناقل و جامعه است، غیرقابل کنترل خواهد بود و این موضوع، یک تهدید جدی برای سلامت شهروندان خواهد بود.

به گفته عظیم‌پور، اداره کل دامپزشکی استان در راستای پیشگیری از بیماری، اقدام به اخذ قرارداد با شرکت‌های خصوصی و دولتی و انجام واکسیناسیون در شهرستان‌هایی که در سال گذشته و امسال کانون مثبت هاری داشته‌اند و همچنین واکسیناسیون سگ‌های صاحب‌دار کرده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی یزد، این کارشناس مبارزه با بیماری‌های دامی استان در پایان اصلی‌ترین راه سرایت این بیماری به انسان را از طریق گازگرفتن به وسیله حیوانات عنوان و تأکید کرد: شهروندان از تحریک یا نزدیک شدن به حیوانات به ویژه سگ‌ها خودداری کنند و در صورت حیوان گزیدگی سریعاً محل گزش را با آب و صابون به طور کامل به مدت ۱۵ دقیقه شستشو دهند و سپس سریعأ با مراجعه به مراکز بهداشت، واکسن هاری تزریق کنند چرا که بی‌توجهی به زمان رسیدگی به بیماری می‌تواند منجر به مرگ فرد حیوان گزیده شود.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

کیفیت اولیه شیرخام متأثر از تغذیه و سلامت دام

به گزارش دامپزشک نیوزـ بهروز یاراحمدی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات لرستان اظهار کرد: در صنعت شیر کیفیت رکن اساسی است که متخصصین ارزش آن را بالاتر از کمیت (تولید) قلمداد می‌کنند.

وی ادامه داد: کیفیت شیر در کلیه مراحل تولید، جمع‌آوری و نگهداری تا تولید محصول تأثیرگذار بوده و عدم رعایت الزامات کیفی باعث کاهش بازده تولید و عملکرد محصولات خواهد شد.

یاراحمدی افزود: در این بین عدم آشنایی دامداران با اصول بهداشتی تولید شیر و شیوه‌های صحیح نگهداری آن منجر به هدر رفتن بسیاری از سرمایه‌های دامی و نیروی کار دامداران می‌شود.

یاراحمدی اضافه کرد: کیفیت اولیه شیرخام متأثر از عواملی همچون تغذیه و سلامتی دام، ترکیب شیمیایی شیر و فعالیت میکروبی موجود در آن بوده که بر روی فرآورده‌های نهایی تأثیرگذار است.

این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان یادآور شد: بنابراین کیفیت شیر خام به مدت زمان و شرایطی که شیر از تولید تا تحویل به کارخانه طی می‌کند بستگی تمام دارد.

وی خاطرنشان کرد: شیری که از پستان گاو سالم دوشیده می‌شود فاقد باکتری است ولی غالباً با انواع میکروب‌ها و استرپتوکوک‌هایی که معمولاً در مجاری شیر و ابتدای پستان به سر می‌برند، آلوده می‌شود.

یاراحمدی گفت: تعداد باکتری‌ها در شیر تازه از چند صد تا چند هزار در هر میلی‌لیتر شیر متغیر است ولی در شرایط غیرپاستوریزه برای بهداشت و سلامت انسان خطرناک است.

این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان اظهار کرد: روش‌های سالم‌سازی شیر متکی به اصل جلوگیری از رشد و نمو میکروب‌ها و در نتیجه حفظ ونگهداری کیفیت غذایی آن است.

وی افزود: عوامل مهم آلودگی باکتریایی شیر شامل گاوهای ورم پستانی، آلودگی سطوح داخلی و خارجی پستان گاو، شستشوی نامناسب وسایل شیردوشی و نگهداری شیر در دماهای نامناسب است.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

تمجید نماینده ولی‌فقیه از کارنامه سازمان دامپزشکی کشور

به گزارش دامپزشک نیوزـ امروز یکشنبه شورای مدیران حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در جهادکشاورزی در حضور آیت‌الله سیّدرضا تقوی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، حجت‌الاسلام حمزه کلانتری نماینده ولی‌فقیه در سازمان دامپزشکی کشور، دکتر رفیعی‌پور ریاست این سازمان و دکتر پیمان فلسفی مدیرکل دفتر نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی به بحث و بررسی پیرامون مسائل روز بخش کشاورزی و نقش و تعاملی که بین دفاتر نمایندگی ولی‌فقیه و ادارات جهت پیشبرد کمّی و کیفی بهتر امور تولیدکنندگان پرداختند.

آیت‌الله تقوی نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در بخش آغازین این نشست پس از بیان درس‌های اخلاقی به ویژه در باب مردم‌‍‌داری و یادآوری احادیث ائمه و همچنین نکات ادیبانه نقل شده از سوی شعرایِ بزرگ پارسی‌زبان در زمینه مهرورزی به خانواده، دوستان و همکاران اظهار کرد: این رفتار موجب ایجاد شادابی و کاهش افسردگی و متعاقبا افزایش روحیه کار و تولید می‌شود.

وی خطاب به شورای مدیران حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در جهادکشاورزی بر اهمیت گذراندن دوره‌های آموزشی برای کارکنان جهاد کشاورزی تاکید کرد: دوره‌های آموزشی باید به گونه‌ای باشد که صِرفِ گذراندن یک دوره تکلیفی و صدور گواهی نباشد و مباحث لازم به معنای ‌واقعی کلمه آموزش داده شود و انتقال نکته‌های تعلیمی، به شکل موثر و پایدار به اذهان شرکت‌کنندگان در دوره‌های آموزشی منتقل شود.

آیت‌الله تقوی در ادامه به چکیده‌ای از مباحثی که در دیدار اخیر ائمه جمعه با مقام معظم رهبری داشته‌اند اشاره کرد و افزود: در این دیدار در زمینه مسائل روز حوزه کشاورزی از جمله وضعیت تولید آمار برخی اقلام مهّم کشاورزی ارائه شد که در این رابطه ایشان با توجه به اِشرافِشان به آمار و اطلاعات درست، تذکرات و توصیه‌های لازم را جهت دقت و صحت اخذ و ارائه آمار محصولات مهم به ویژه گندم و سایر محصولات استراتژیک و حمایت از فرایند شعار’رونق تولید’مورد تاکید قرار دادند.

دکتر علیرضا رفیعی‌پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور نیز در این دیدار ضمن خیر مقدم به میهمانان با اشاره به حسّاسیّت ویژه سازمان دامپزشکی کشور در مراعات صحّت و دقّت آمار خدمات به بهره برداران حوزه دامپزشکی که با جان و مال مردم در ارتباط است اظهار امیدواری کرد با تعامل نزدیک و تغییر برخی روندها از جمله نظارت‌ها و سرکشی‌های متعدد خارج از تقویم مناسبات رسمی به واحدهای تولیدی یا ادارات مربوطه و کنترل روند خدمات انجام شده در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در تاکید بر شعار رونق تولید مشکلات موجود در این زمینه مرتفع شود.
وی تصریح کرد: رعایت برخی نکات پیشگیرانه ضرورت اخلاقی دارد که امامان جمعه و نمایندگان ولی‌فقیه با توجه به اعتماد مردم به توصیه‌های فقهی این عزیزان می‌توانند نقش مؤثری در عدم ابتلای شهروندان و روستاییان ما به بیماریهای مشترک در معرض خطرآفرینی داشته باشند.

رفیعی‌پور در ادامه با یادآوری تحقق آرزوی همه ساله بسیاری از دل‌نگرانی‌های اتکای بودجه کشور به نفت اظهار امیدواری کرد با بسته‌شدن بودجه بر مبنای درآمدهای غیرنفتی توجه به اهمیت تولید داخلی را خاطرنشان کرد.

آیت الله تقوی، نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهادکشاورزی پس از اظهارات ریاست سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به تاکیدات متعدد تولیدکنندگان بر خدمات سازنده و مثبت سازمان دامپزشکی کشور در جریان بازدیدهایش از استانها تصریح کرد: لذا ضمن تشکر از تلاشها و ابراز رضایتی که ارباب رجوع و بهره برداران در سراسر کشور از این سازمان دارند، باید تاکید کنم همه ما در قبال سلامت مردم مسئولیم و در این رابطه، هم امامان جمعه و نمایندگان ولی‌فقیه در استانها و شهرستانها  و هم خود دستگاه‌ها باید در زمینه فرهنگ‌سازی انجام وظیفه جدی داشته باشند. کما اینکه اگر نکات توصیه شده از سوی خود تولیدکنندگان مراعات شود، چه بسا هزینه‌های تحمیلی انواع مصرف داروها از نرخ تمام شده در محاسبه تولید محصول نهایی حذف خواهد شد.

لازم به ذکر است پیش از آغاز جلسه نیز حجت الاسلام حمزه کلانتری حضور حاضرین را در این نشست که در محل سازمان دامپزشکی کشور برگزار شد به آنها خیرمقدم گفت.

و در پایان این نشست دکتر پیمان فلسفی از مسئولین سازمان دامپزشکی کشور و مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در این سازمان و همکارانشان تقدیر و تشکر کرد.

انتهای پیام/

پرورش بوقلمون چقدر سرمایه نیاز دارد؟

به گزارش  خبرنگار دامپزشک نیوزـ  برای پرورش بوقلمون به چه مقدار سرمایه‌ نیاز است؟ برای شروع این کار حداقل چند قطعه را باید پرورش داد؟ وضعیت فروش و بازار پرورش‌دهندگان بوقلمون چگونه است؟ برای یافتن پاسخ این سوالات با یکی از پرورش‌دهندگان به گفتگو نشستیم.

بازار بوقلمون جا افتاده است

حسن شاهسون در مزرعه پروش بوقلمون خود ۲۵ هزار قطعه پرورش می‌دهد. این مزرعه برای ۱۲ نفر اشتغال ایجاد کرده است. وی در ارتباط با وضعیت کسب‌وکار پرورش‌دهندگان گفت: وضعیت ایدئال نیست ولی خدا را شکر درمجموع راضی هستیم. هزینه دان بالا رفته و قیمت گوشت ارزان است. از نظر بازار باید گفت که بازار گوشت بوقلمون جا افتاده است. در کل مقدار فروش به وضعیت معیشت و قدرت خرید مردم بستگی دارد و الان چندان مناسب نیست.

وی در ادامه اظهار کرد: نرخ هر کیلو بوقلمون زنده حدود ۱۷ هزار تومان و نرخ نوع ذبح‌شده آن حدود ۲۲ هزار تومان است. قیمت نوع مولد بوقلمون هم حدود ۲۷ هزار تومان است.

دلیل ارزانی، کاهش فروش است

شاهسون دلیل اصلی کاهش قیمت بوقلمون که ظرف مدت اخیر، اتفاق افتاده را کاهش فروش عنوان کرد و افزود: دلیل کاهش قیمتی که اخیراً اتفاق افتاد فراوانی و افزایش عرضه نیست. مقدار تولید تغییری نداشته اما خرید مردم کمتر شده است. هزینه نگهداری بوقلمون بالاست و پرورش‌دهنده نمی‌تواند محصول خود را در سالن‌های پرورش، نگه دارد.

حداقل ۱۰۰۰ قطعه

وی در پاسخ این سوال که «آیا پرورش بوقلمون را مقرون‌به‌صرفه می‌دانید؟» گفت: پرورش بوقلمون بهتر از پرورش مرغ است چون از نظر ابتلا به بیماری‌ها، مقاومت بیشتری دارد و از نظر وزن هم، پربازده‌‌تر است. مقدار سرمایه‌گذاری در این حوزه به تعداد بوقلمون بستگی دارد. پرورش هر بوقلمون به‌طور میانگین ۱۵۰ هزار تومان هزینه دارد. پرورش بوقلمون زمانی معقول و به‌صرفه است که حداقل ۱۰۰ قطعه پرورش داده شود. کمتر از این مقدار منطقی نیست چون به‌هرحال چه ۲۰۰ قطعه بریزید یا ۱۰۰ قطعه، باید یک کارگر استخدام کنید.

وام نمی‌دهند

در حال نظر پرورش‌دهندگان بوقلمون از نظر دارو و موضوعات مربوط به دامپزشکی، مشکل و کمبود خاصی ندارند. شاهسون ضمن بیان این مطلب افزود: متاسفانه دولت وام و تسهیلات مناسبی به پرورش‌دهندگان بوقلمون اختصاص نداده است. از طریق اعتبار خود می‌توانیم وام بگیریم ولی وام ۱۸ درصد برای تولیدکننده، مناسب نخواهد بود

مشکل ما گرانی است

وی در ارتباط با مهم‌ترین مشکلات صنف پرورش‌دهندگان بوقلمون افزود: یکی از مهم‌ترین معضلات ما سوخت و گاز است. تهیه دان هم دشواری‌های خاص خودش را دارد. آنها که پروانه فعالیت ندارند هم سهمیه پروانه‌دار را دریافت می‌کنند و هم به‌واسطه آنکه آشنایی چندانی با این حرفه ندارند تعادل بازار را به هم می‌زنند. در مجموع مشکل ما بیشتر از نوع گرانی است تا کمبود. به‌عبارت‌دیگر دانه و دارو، موجود است ولی قیمت‌ها بالاست.

چرا صادرات نداریم؟

وی در ارتباط با موضوع صادرات گفت: کل تولید بوقلمون در کشور ما چیزی حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه در سال تولید می‌شود. حدود ۲۰۰ پرورش‌دهنده هم در کشور فعالیت می‌کنند. بااین‌حال صادرات نداریم. دلیل اصلی این وضعیت به معیارهای دامپزشکی کشورهای دیگر مربوط می‌شود. پرورش‌دهندگان داخلی نمی‌توانند گواهی‌ّ‌های بهداشتی که مدنظر کشورهای دیگر است را برآورده کنند. به‌این‌ترتیب نمی‌توان به کشورهای مثل امارات یا ترکیه صادرات داشت. کشورهایی مثل عراق هم دنبال بوقلمون زنده هستند. علاوه بر این، صادراتی زمانی محقق می‌شود که خیال صادرکننده از نظر نقل‌وانتقال مالی و بانکی راحت باشد. ممکن است خریدار داشته باشید اما نتوانید ریسک کنید و محصول خود را به کشورهای دیگر صادر کنید.

گزارشگر دامپزشک نیوز: شاپور پشابادی

انتهای ‍پیام/

تولید ۱۲۰هزار تن گوشت مرغ در گیلان

به گزارش دامپزشک نیوزـ علی درجانی  با اشاره به اینکه گیلان از قطب های تولیدکننده گوشت مرغ در کشور است، گفت: به طور میانگین ۱۷۰هزار تن مرغ در استان تولید می شود که ۸۰ هزار تن آن در گیلان مصرف می شود و مابقی به دیگر استان ها از جمله تهران صادر می شود.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۲۰ هزار تن مرغ در گیلان تولید شده است افزود: تا پایان سال پیش بینی می شود بیش از ۵۰ هزار تن دیگر در استان مرغ تولید شود.

درجانی با اشاره به اینکه هشت میلیون قطعه جوجه ریزی نیز انجام شده است، خاطرنشان کرد: این میزان جوجه ریزی نسبت به سال گذشته ۲۵درصد رشد داشته است.

وی تصریح کرد: این افزایش ۲۵ درصدی به دلیل افزایش تولید مرغ برای ذخیره سازی صورت گرفته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ادامه داد: برای شب عید ذخیره سازی لازم درحال انجام است، علاوه بر شرکت پشتیبانی دام، بخش خصوصی نیز در تامین مرغ شب عید فعالیت لازم را دارند و هیچ مشکلی برای تامین مرغ شب عید وجود نخواهد داشت.

درجانی با اشاره به اینکه قیمت مرغ در استان تابع قیمت تهران است، گفت: در حال حاضر قیمت مرغ در استان مناسب است.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

قیمت دام ۴۰ درصد ارزان شد، گوشت نه!

به گزارش دام‍پزشک نیوزـ سعید سلطانی، در پاسخ به این سوال که آیا قیمت گوشت گرم در روزهای آینده ارزان می‌شود یا خیر، گفت: طبیعتا وقتی گوشت ارزان‌تر از دست دامدار خریداری شود، باید مقداری ارزان‌تر به دست مردم برسد، ولی به دلیل اینکه سیستم پاسخگویی در این زمینه  وجود ندارد، گوشتی که از دست دامدار ارزان بیرون می‌آید، به دست مردم ارزان نمی‌رسد.

مدیرعامل اتحادیه دامداران اضافه کرد: کسانی که بازارگردان گوشت هستند نمی‌خواهند سودشان کم شود و روز به روز با خرید قیمت پایین از دامدار و فروش به بازار سود می‌برند. در حقیقت سود اصلی را واسطه‌های می‌برند و چیزی عاید مصرف‌کننده و تولیدکننده در این بخش نمی‌شود.

به گفته وی، اگر از دامداران حمایت نشود و گوشت آنها براساس قانون نظام جامع دامپروری سال ۸۸ خرید تضمینی نشود، ممکن است در مقطعی گوشت ارزان شود اما باید سال‌های سال محتاج به کشورهای دیگر باشیم. بنابراین نه گران شدن گوشت خوب است نه ارزان شدن، بلکه باید با یک قیمت تمام شده و سود معقول به دست مصرف‌کننده برسد.

سلطانی در پاسخ به این سوال که آیا نظارتی بر سیستم قیمت‌گذاری وجود دارد یا خیر، گفت: قیمت‌ گوشت در استان تهران با سایر استان‌ها متفاوت است. حتی قیمت‌ها در شمال و جنوب تهران هم باهم تفاوت دارند. به طور مثال ممکن است در شمال شهر قیمت گوشت به کیلویی ۱۲۰هزار تومان برسد و در جنوب شهر ۹۰ هزار تومان باشد. بنابراین اگر نظارتی صورت گیرد، نباید تفاوت قیمت‌ها به این حد باشد.

وی در ادامه اظهار کرد: هیچ ابزاری دست اتحادیه دامداران برای کنترل و نظارت بر بازار وجود ندارد. اگر این مسئولیت‌ها از صفر تا صد دست اتحادیه باشد قطعا جوابگو خواهیم بود. اما در حال حاضر اینگونه نیست.

مدیرعامل اتحادیه دامداران با بیان اینکه نوسانات قیمتی به تولید ضربه می‌زند، گفت: بعد از اجرای قانون هدفمند شدن یارانه‌ها بخشی از دامداری‌ها ریزش کردند و در حال حاضر بیش از ۴۰ درصد از دامداری‌های شیری و گوشتی تعطیل هستند زیرا دامدار مورد حمایت قرار نگرفته است.

انتهای پیام/

آخرین وضعیت آنفلوآنزا در جنوب کرمان

به گزارش دامپزشک نیوز_”علی‌اصغر خیرخواه” درباره آخرین وضعیت بیماری آنفلوآنزا در جنوب کرمان به ایسنا گفت: به غیر از شش نفر فوتی هیچ‌گونه مورد مشکوک و فوتی تاکنون نداشتیم.

وی از کنترل بیماری  آنفلوآنزا در جنوب کرمان خبر داد و افزود: نتایج نمونه‌های مشکوکی که برای انجام آزمایش به وازرت بهداشت ارسال کردیم منفی اعلام شده‌اند و تنها منتظر جواب چند نمونه هستیم.

خیرخواه از کاهش مراجعان به مراکز بهداشتی و درمانی خبر داد و اظهار کرد: مراجعه مشکوک و قابل بستری نداریم و بر اساس بررسی‌های صورت گرفته بیماری آنفلوانزا در جنوب کرمان کنترل شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با توصیه به شهروندان و گروه‌های سنی پر خطر و خاص بیان کرد: اگر چه بیماری کنترل شده است اما رعایت نکات بهداشتی توسط شهروندان و گروه‌های پرخطر توصیه می‌شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

تغییر مسیر گوشت‌های برزیلی برای رسیدن به ایران

به گزارش دامپزشک نیوز_ تحریم‌های آمریکا صادرکنندگان گوشت برزیلی را مجبور کرده است تا برای تداوم صادرات گوشت به ایران مسیر این محموله‌ها را تغییر دهند.

این شرکت‌ها علیرغم هزینه‌بر بودن این اقدام تلاش کردند تا با هدایت محموله‌های خود به کشورهای همسایه آنها را از طریق حمل و نقل جاده‌ای به داخل ایران منتقل کنند.

صادرکنندگان گوشت برزیلی هم اکنون بخش قابل توجهی از محموله‌های خود را در بنادر خاورمیانه تخلیه کرده و به گفته چند شرکت بازرگانی که نماینده شرکت‌های بزرگ گوشت برزیلی هستند این محموله‌ها از طریق جاده به ایران منتقل می‌شوند.

تحریم‌های آمریکا از فروش نفت گرفته تا کشتیرانی و فعالیت‌های مالی را در ایران تحت تأثیر قرار داده است و این بدان معناست که صادرکنندگان گوشت هم به دلیل مشکلات بانکی با مشکل در تعامل با ایران مواجه هستند.

به گفته یک صادرکننده گوشت که خواست نامش فاش نشود به دلیل عدم امکان دریافت پول صادراتی فروش گوشت به صورت مستقیم به ایران متوقف شده است. در 11 ماه نخست سال 2019، برزیل 214 میلیون دلار به ایران گوشت صادر کرده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 31 درصد کاهش داشته است.

آنتونیا کاماردلی مدیر مؤسسه آبیک که در زمینه صادرات گوشت برزیل فعالیت می‌کند، می‌گوید: جایگزین مسیر مستقیم به ایران تخلیه محموله‌ها در بنادر ترکیه، دوبی و اردن و انتقال آنها از طریق مسیرهای جاده‌ای به ایران است.

وی تأکید کرد: در حال حاضر گزینه‌های محدودی برای حمل و نقل به ایران داریم.

کاماردلی گفت: ترکیه توانسته به یک مسیر واسط تبدیل شود.

منبع: فارس

انتهای پیام/