اجرایی طرح ارتقاء کیفیت بهداشتی گوشت مرغ در 6 کشتارگاه طیور استان با رتبه های A +و A وB

به گزارش دامپزشک نیوز_ «دکتر کامیار داهیم» مدیر کل دامپزشکی استان با  اشاره به اجرای طرح ارتقاء کیفیت بهداشتی گوشت مرغ بر اساس  3 رتبه A+،A  و  B در 6 کشتارگاههای طیور صنعتی در سطح خبر داد .

گفت: اجرای این طرح می توان از امکانات و تجهیزات پیشرفته موجود در کشتارگاههای طیور استان  به نحو احسن استفاده کرد به شکلی که خروجی محصول نهایی این کشتارگاه ها -مرغ کامل یا قطعه بندی – از کیفیت بهداشتی بسیار مطلوبی برخوردار خواهد بود.

دکتر داهیم با اشاره  به اینکه در حال حاضر  11  کشتارگاههای طیور  در سطح استان فعال می باشند گفت: طرح ارتقاء کیفیت بهداشتی گوشت مرغ در 6 کشتارگاه طیور صنعتی استان بر اساس  3  رتبه A+،A  و  B اجراء گردیده است  که با اجرای این طرح می توان  از امکانات و تجهیزات پیشرفته موجود در کشتارگاههای طیور استان  به نحو احسن استفاده کردبه شکلی که خروجی محصول نهایی این کشتارگاه ها -مرغ کامل یا قطعه بندی – از کیفیت بهداشتی بسیار مطلوبی برخوردار خواهد بود.

  دکتر داهیم خاطر نشان کرد : این طرح با هدف تقویت نظارت بر اعمال سامانه‌های بهداشتی در کشتارگاه‌ها و مراکز بسته بندی فرآورده‌های خوراکی طیور، ارتقاء کیفیت بهداشتی گوشت مرغ و تضمین سلامت محصولات استحصالی نهایی و کاهش ضایعات بهداشتی می باشد که  در  4 کشتارگاههای صنعتی طیور در  شهرستان های مهاباد ، میاندواب ، نقده و ارومیه  با رتبه +A ،  یک  کشتارگاه صنعتی طیور  در شهرستان  ارومیه با رتبه A و  یک کشتارگاه صنعتی طیور  در شهرستان بوکان با رتبه B  جمعا 6 کشتارکاه  در سطح استان اجرا گردیده است .

 مدیر کل دامپزشکی استان با توضیحاتی در این خصوص گفت :  در مرغ واجد گرید +A  طیور زنده از واحد ها پرورشی مرغ عاری از عوامل بیماریزا مشمول برنامه کنترل و مراقبت بیماری سازمان ، واحدهای پرورش مرغ بدون آنتی بیوتیک تهیه خوراک از واحد های پرورشی مرغ تامین کننده طیور کشتاری از کارخانجات مجاز و معتبر  تهیه می گردد  و در  مرغ گرید رتبه  A  به محصولی که از  واحد های پرورش که سامانه بهداشتی پرورشی HACCP را اعمال کرده اند همچنین در کشتارگاه مرغ سایز بندی شده اند با محدوه وزنی 1300 و 2000 کیلو گرم مد نظر می باشد  به بازار عرضه می گردد. و مرغ گرید B  محصولی  استحصالی از کشتارگاه صنعتی طیور که دارای سامانه بهداشتی GMP  ، اتاق سرد،  سورتر ، واحد تبدیل ضایعات و مطابف با مفاد دستوالعمل های سازمان دامپزشکی کشور می باشد به بازار عرضه می گردد.

لازم به ذکر است امسال طرحی ایجابی، تشویقی و انگیزشی به نام «ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ»  توسط سازمان دامپزشکی کشور برنامه ریزی شد تا بتوان از این امکانات و تجهیزات پیشرفته موجود به نحو احسن استفاده کرد.

منبع: روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی

انتهای پیام/

آتش‌سوزی انبار علوفه در ایلام خسارت آفرید

به گزارش دامپزشک نیوز_ سرهنگ «جمال موسوی»  اظهار کرد: در پی تماس تلفنی شهروندان با مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر آتش سوزی در انبار علوفه در روستای پلک گردل بلافاصله ماموران انتظامی بخش چوار جهت بررسی موضوع به محل اعزام شدند.

وی افزود: گزارش ماموران اعزامی به محل حادثه حاکی از آن است به علت سهل انگاری ،این انبار علوفه دچار حریق و تعداد ۹راس بزغاله تلف شدند.

فرمانده انتظامی شهرستان ایلام گفت: دیگر محصولات داخل این انبار از جمله ۱۵ کیسه جو ۱۲ بسته یونجه در آتش سوخته شده است.

سرهنگ موسوی به عشایر و دامداران توصیه کرد: در داخل انبارهای علوفه با توجه به خطر آتش‌سوزی و خسارت‌های احتمالی از روشن کردن آتش و پرت کردن فیلتر سیگار خودداری کنند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

نظارت دامپزشکی برکلیه اجزای دام

به گزارش دامپزشک نیوز_ مسئول قرنطینه و امنیت زیستی اداره کل دامپزشکی استان یزد گفت:به منظور فراوری پشم، مو و کرک، باید گله عاری از امراض واگیر و خطرناک باشد تا محصول از دام زنده و سالم تهیه شود.

نرگس حسینی افزود: کلیه اجزای قابل استفاده دام اعم از قسمت‌های خوراکی و غیر خوراکی جزو فراورده‌های خام دامی محسوب شده و نظارت بر تولید، فراوری، حمل و عرضه آن بر عهده کارشناسان دامپزشکی می‌باشد.

وی گفت: از جمله این فراورده‌های دامی، پشم و موی گوسفند و بز، کرک شتر همچنین پوست انواع دام به صورت خام و فراوری شده است؛ بنابراین تولید، فراوری و حمل و نقل پشم، مو و کرک دام و نیز پوست خام و یا فراوری شده صرفا با اخذ مجوز دامپزشکی مجاز می‌باشد.

این مقام مسئول در ادامه تصریح کرد: پشم، مو و کرک باید از دام زنده و سالم تهیه شده و گله مورد نظر می‌باید عاری از امراض واگیر و خطرناک دامی و مشترک نظیر شاربن، آبله و تب برفکی باشد و پس از شستشو با محلول آب و برخی ترکیبات شیمیایی، ضدعفونی لازم صورت گرفته و بعد از مرحله خشک شدن، محموله به صورت عدل و یا با بسته بندی بهداشتی توسط کامیون‌های سرپوشیده حمل شود.

حسینی در خصوص مراحل آماده سازی پوست تازه به منظور حمل گفت: پوست تازه استحصال شده باید عاری از فضولات دام و خونابه حاصل از کشتار بوده و دارای گواهی بازرسی بهداشتی دامپزشکی باشد و پس از آن در زمان تعیین شده مراحل آبگیری و نمک سود کردن صورت گرفته و تنها در این حالت امکان اخذ مجوز بهداشتی نقل و انتقال پوست در سطح کشور وجود دارد.

منبع: خبرگزاری صدا وسیما یزد

انتهای پیام/

جزیره قشم پیشگام تولید پیش‌مولد میگوی هرمزگان

به گزارش دامپزشک نیوز_ «امین درا» ظهر امروز اظهار داشت: جزیره قشم بدلیل عاری بودن از بیماری میگو، پیشگام تامین پیش‌مولد میگو برای سال زراعی جدید هرمزگان و استان‌های هم‌جوار شده است.

وی افزود: در همین راستا پایش ویروس بیماری با نمونه برداری‌های سخت‌گیرانه، با دقت و حساسیت در انجام می‌شود.

رییس اداره دامپزشکی قشم تصریح کرد: تا کنون ٤٥٠ میلیون قطعه لارو میگو تولیدی قشم علاوه بر تامین نیاز جزیره به سرزمین اصلی صادر شده است.

درا ادامه داد: با توجه به شیوع بیماری لکه سفید میگو در استان‌های هم‌جوار و برخی از شهرستان‌های ساحلی هرمزگان تا کنون هیچکونه رخدادی از شیوع این بیماری در قشم مشاهده نشده است.

وی خاطنشان کرد: سیاست‌ تصمیم‌گیری در اداره دامپزشکی قشم بر مبنای اولویت قرار دادن منافع ملی، تولید مستمر و پایدار قرار دارد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای بر صادرات بیش از 14 هزار تن میگوی پرورشی در بوشهر

به گزارش دامپزشک نیوز_ مرتضی بحرانی در خصوص صادرات میگوی پرورشی از ابتدای سال جاری تاکنون اظهار داشت: با توجه به انجام تمامی نظارت های بهداشتی- قرنطینه‌ای در مجموعه دامپزشکی استان از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 14 هزار و 900 تن میگوی پرورشی تازه و منجمد در قالب 727 فقره گواهی بهداشتی بین المللی از استان بوشهر به سایر نقاط دنیا صادر شده است.

مدیر کل کل دامپزشکی استان بوشهر افزود: صادرات 12 هزار و 859 تن میگوی پرورشی منجمد به کشورهای مختلف دنیا از جمله ویتنام، هنگ کنگ، امارات، انگلیس، اسپانیا، عمان، لبنان ، مالزی ، هنگ کنگ ، چین و تایلند و همچنین صادارات یک هزار و 771 تن میگوی تازه به کشورهای قطر و امارات متحده عربی انجام شده است.

این مقام مسئول اشاره کرد: در طی دوره تکثیر و پرورش میگو در مرکز ملی بررسی و تشخیص بیماریهای میگو 542 مورد آزمایش PCR بر روی میگوهای پرورشی برداشت شده انجام شد و همچنین از تعداد یک هزار و 330 نمونه ارسالی به آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی دامپزشکی استان بوشهر 25 هزار و 340 مورد آزمایش میکروبی و یک هزار و 330  آزمایش شیمیایی بر روی میگوهای پرورشی فرآوری شده انجام شده است.

دکتر بحرانی تاکید کرد: روند فرآوری میگوهای پرورشی در کارگاه‌های فرآوری آبزیان همچنان ادامه دارد و در همین راستا اداره کل دامپزشکی استان بوشهر تعامل و همکاری قانونی در زمینه های بهداشتی و قرنطینه‌ای در تسهیل امور صادرات محموله‌ها با صادرکنندگان خواهد داشت.

منبع: روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان بوشهر

انتهای پیام/

در نشست هم اندیشی مدیر کل دامپزشکی کردستان چه گذشت

به گزارش دامپزشک نیوز، در روز سه شنبه مورخه 10 دی 98 بر اساس دعوت مدیر کل دامپزشکی، جلسه هم اندیشی مسئولین فنی و ناظرین بهداشتی استان کردستان با مدیر کل در محل سالن جلسات اداره کل دامپزشکی برگزار شد.

در این جلسه مدیر کل، معاون سلامت و تعدادی از مسئولان ستادی و  بیش از 50 نفر از مسئولین فنی بهداشتی واحدهای تولیدی استان حضور داشتند ابتدا معاون سلامت دامپزشکی کردستان به حاضرین خیر مقدم گفت و اظهار داشت تعامل بین مسئولین فنی و اداره کل دامپزشکی نتیجه بسیار موثر و مفیدی خواهد داشت که سلامت جامعه را شامل می شود.  سپس چند نفر از مسئولین فنی بهداشتی واحدهای تولیدی استان به نمایندگی از سایر مسئولین فنی بهداشتی  مسایل و مشکلات موجود و انتظارات خود را با مدیر کل دامپزشکی استان در میان گذاشتند.

دکتر ورمقانی مدیر کل دامپزشکی استان کردستان پس از خوش آمد گویی به مدعوین بیان داشت هدف از تشکیل این جلسه تشکر و قدردانی از زحمات مسئولین فنی و یادآوری نقش خطیر و بنیادی آنها در تامین و ارتقاء بهداشت جامعه عنوان کرد؛

وی افزود ضمن قدردانی از همکاری و تعامل خوب کارفرمایان واحدهای تولیدی استان کردستان با مجموعه دامپزشکی ابراز نمود حضور مسئولین فنی بهداشتی در واحدهای تولیدی الزامی است و از همه مسئولین فنی بهداشتی درخواست نمود با جدیت و توان بالا در انجام وظیفه خود اقدام و اداره کل دامپزشکی نیز با تمام توان و تمام قد از فعالیت های بهداشتی این عزیزان حمایت می نماید.

در ادامه بر اساس نظر شورای فنی اداره کل دامپزشکی کردستان از 12 نفر از مسئولین فنی بهداشتی واحدهای تولیدی استان بواسطه زحمات و تلاش های مستمر، با اهداء لوح تقدیر و هدایایی قدردانی بعمل آمد.

گفتنی است در طول چند سال گذشته استقرار مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی در واحدهای تولید بسیار رشد مناسبی داشته و از 37 نفر مسئول فنی در سال 95 به 97 نفر افزایش یافته است.

منبع: روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کردستان

انتهای پیام/

الزام انجام آزمایش‌های سرولوژی بیماری هاری برای حیوانات خانگی

به گزارشدامپزشکی نیوز_ معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری گفت: صاحبان حیوانات خانگی که متقاضی مسافرت به کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا هستند، لازم است، پاسخ آزمایش تیتراسیون آنتی‌بادی ناشی از واکسیناسیون را به مراجع مربوطه در کشور مقصد، ارائه دهند.

دکتر حسین صالحی افزود: در همین راستا مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاه‌های مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی کشور آمادۀ انجام آزمایش‌های مورد تأیید اتحادیۀ اروپا و سازمان جهانی بهداشت حیوانات می‌باشد.

وی افزود: آزمایش‌هایی که این مرکز برای صدور گواهی مربوطه انجام می‌دهد شامل آزمایش‌های زیر است که به تأیید اتحادیۀ اروپا و سازمان جهانی بهداشت رسیده‌اند و مالکان حیوانات خانگی، قبل از انجام مسافرت به این کشورها و اقدام جهت اخذ گواهی حمل بهداشتی (Certificate) آزمایش‌های لازم را از این طریق انجام دهند.

1- FAVN (Fluorescent Ab Virus Neutralization Test)

2- RFFIT (Rapid Fluorescent Focus Inhibition Test)

3- ELISA AB detection

منبع: روابط‌عمومی اداره‌کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری

انتهای پیام/

واکسیناسیون بیش از 400قلاده سگ صاحبدار علیه بیماری هاری

به گزارش دامپزشک نیوز_ دکتر پویا امجدی  اظهار کرد:هاری نوعی بیماری مشترک ویروسی است که ویروس آن از طریق بزاق حیوان هار و محل گازگرفتگی وارد بدن میشود و این ویروس در انسان و سایر پستانداران خونگرم قابلیت رشد و تکثیر دارد.وی با اشاره بر اینکه حیوان مبتلا به هاری باید معدوم سازی شود تأکید کرد : تنها روش پیشگیری از این بیماری واکسیناسیون میباشد.

امجدی  در ادامه با توجه به اهمیت واکسیناسیون هاری در پیشگیری و مبارزه با این بیماری، ازدامداران گرامی درخواست کرد،  همکاری لازم را با اکیپ های واکسیناسیون داشته باشند ودر حین عملیات واکسیناسیون، سگهای گله ونگهبان خود را به صورت کامل مقید کنند واز آموزش‌های چهره به چهره  در خصوص اهمیت بیماری هاری، راههای انتقال و جلوگیری از ابتلا به این بیماری که توسط کارشناسان این شبکه ارائه می گردد بهره‌مند گردند.

منبع: روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان

انتهای پیام/

تولید ماهی در ایلام از هشت هزار تن فراتر رفت

به گزارش دامپزشک نیوز_ مدیر شیلات و آبزیان اداره جهاد کشاورزی ایلام از افزایش تولید ماهی در این استان خبر داد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از هشت هزار تن انواع آبزیان در این استان استحصال شده است.

رضا سلیمانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این مقدار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که حدود هفت هزار تن بود، افزایش ۱۵ درصدی را نشان می دهد.

وی افزود: ماهی های استحصال شده از انواع ماهی گرمابی شامل کپور، آمور، فیتوفاگ و ماهیان سردابی مانند قزل آلا و سایر گونه‌های بومی در منابع آبی استان ایلام برداشت شده است.

مدیر شیلات و آبزیان اداره جهاد کشاورزی ایلام تاکید کرد: از این تعداد یک هزار و ۲۰۵ تن ماهی گرمابی، ۲ هزار و ۵۰۰ تن ماهی سردآبی و چهار هزار و ۲۹۵ تن نیز گونه‌های بومی بوده اند.

سلیمانی پیش بینی کرد تا پایان سال نزدیک به ۱۰ هزار تن انواع ماهی پرورشی از این مزارع و منابع آبی استان ایلام استحصال می شود.

وی یادآور شد: با فعالیت های تبلیغی صورت گرفته در راستای افزایش مصرف آبزیان، هم اکنون سرانه مصرف ماهی در این استان از ۶ کیلوگرم سال گذشته، به بیش از هفت کیلوگرم در سال جاری رسیده است.

مدیر شیلات و آبزیان اداره جهاد کشاورزی ایلام با اشاره به اینکه ظرفیت های قابل توجهی برای تولید بیشتر آبزیان در استان وجود دارد، گفت: جهاد کشاورزی تلاش می کند با اجرای برنامه های مختلف و متنوع، مراکز پرورش ماهی در کنار سدهای استان را توسعه دهد چراکه این مهم علاوه بر ایجاد اشتغال، باعث افزایش تولید نیز می شود.

سلیمانی اضافه کرد: برنامه های در دست اقدام شیلات بمنظور استفاده بهینه از منابع آبی، برنامه پرورش آبزیان در پشت سدهای استان از جمله سدهای سیمره، دویرج و کنگیر است که مراحل اخذ مجوز آنها برای سرمایه گذاران بخش خصوصی طی شده و اکنون کار پرورش ماهی در قفس نیز در حال انجام است.

وی، تامین غذای سالم و همچنین استفاده بهینه از منابع آب‌های داخلی در جهت رونق تولید و اشتغال زایی از جمله سیاست‌های مدیریت شیلات استان ایلام در سال رونق تولید برشمرد.

به گزارش ایرنا، هم اکنون سد سیمره یکی از مهمترین مناطق مستعد ایلام برای توسعه فعالیت های آبزی پروری است و هم اکنون بیش از ۱۴۰ مزرعه پرورش ماهی در استان فعال است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

گنبدکاووس رتبه نخست پرورش ماهیان گرمابی گلستان را دارد

به گزارش دامپزشک نیوز_رییس اداره شیلات گنبدکاووس واقع در شرق گلستان اعلام کرد که این شهرستان با تولید ۶۰ درصد ماهیان گرمابی، رتبه نخست تولید این گونه از ماهیان را در استان دارد.

غلامحسن قزاق روز سه‌شنبه اظهار داشت: در حال حاضر ۲۰۰ مزرعه و آب‌بندان پرورش ماهی به مساحت دو هزار و ۵۰۰ هکتار در سطح شهرستان فعال است که به پرورش چهار گونه ماهیان گرمابی شامل “فیتوفاک، کپور، آمور و بیگ‌هد” مشغول هستند.

وی با اشاره آغاز فصل صید ماهیان گرمابی در شهرستان گنبدکاووس، اضافه کرد: پیش بینی تولید امسال این نوع ماهیان باتوجه به بارش‌های خوب باران در روزهای آغازین امسال و آبگیری بموقع مزارع و آب‌بندان‌های پرورش ماهی، افزون بر ۱۰ هزار تن است.

قزاق تصریح کرد: صید و برداشت ماهیان گرمابی در گنبدکاووس تا پایان امسال و ایام عید نوروز سال آینده ادامه دارد و مزارعی که برداشت آنها پایان می‌یابد، بلافاصله کار آبگیری را برای رهاسازی بچه ماهی برای سال آینده آغاز می‌کنند.

وی همچنین گفت: بخشی از تولید ماهیان گرمابی گنبدکاووس در این شهرستان و استان گلستان مصرف و بیشتر آن نیز به استان‌های دیگر کشور از جمله تهران ارسال می شود.

گنبدکاووس به دلیل شرایط اقلیمی خشک و نیمه بیابانی آن از شهرستان‌های مستعد پرورش ماهیان گرمابی در استان گلستان است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/