از تغذیه دام ها با نان کپک زده تا اثر سرطان زایی آفلاتوکسین

به گزارش خبرنگار دامپزشک نیوزـ  اظهارات بهادر حاجی‌محمدی، بازرس انجمن بهداشت و ایمنی مواد غذایی در یک برنامه تلویزیونی  که مدعی شد  بخش زیادی از شیر مصرفی مردم به سم آفلاتوکسین آلوده است در چند روز گذشته جنجال بسیاری برپا کرد. اما چیزی نگذشت که اکثر مسوولان این اظهارات را تکذیب و قویا آن را یک نظر غیر کارشناسی خواندند.  دو سازمان استاندارد و دامپزشکی نیز در این ‌ارتباط اطلاعیه دادند و سخنان گفته‌شده را «کذب، غیرمنطقی و غیرقابل‌قبول» دانستند. به‌هرحال سلامت شیر و محصولات لبنی موضوعی حساس است و به‌طور مستقیم با امنیت غذایی مردم سروکار پیدا می‌کند؛ بنابراین برای بررسی بیشتر موضوع و جوانب مختلف آن با  دو تن از فعالان این حوزه به گفت‌وگو نشستیم.

چنین چیزی ندیدیم

رضا باکری، دبیر اجرایی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی  در گفت و گو با خبرنگار دامپزشک نیوز می گوید:  «به اعتقاد ما که فعال این حوزه هستیم چنین چیزی نمی‌تواند صحت داشته باشد. افلاتوکسین یکی از مواردی است که در ۶ سال گذشته وجود و عدم وجود آن در محصولات لبنی، به طور مستمر آزمایش شده است. طبق قانون مسئولان دامپزشکی مستقر در کارخانه‌های لبنی به طور مستمر به دامداری‌ها مراجعه می‌کنند و با همکاری سازمان دامپزشکی، شیر خام ورودی را کنترل می‌کنند. سازمان‌های استاندارد و غذا و دارو هم به‌طور مرتب نمونه‌برداری می‌کنند. به‌هرحال در سال ۹۸ چنین چیزی مشهود نبوده است. بااین‌حال مستندات را باید از آزمایشگاه سازمان ملی استاندارد و غذا و دارو جویا شد که نگرانی مردم برطرف شود.»

وی در ادامه می افزاید: «منشا افلاتوکسین خوراک دام است. خوراک آلوده به حیوان و فرآورده‌های گوشتی و لبنی منتقل می‌شود. این بخش از کار توسط معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کنترل می‌شود. سازمان دامپزشکی رسماً اطلاعیه داده و این ادعارا رد کرده است. نمونه شیرهای تولیدی در سال ۹۸ چنین چیزی را تائید نمی‌کند. آزمایشگاه‌های خود کارخانجات هم مکلف به آزمون محصولات هستند. اگر این ادعا به‌راستی صحت داشت خود واحدهای تولیدکننده مدعی می‌شدند و بلافاصله ورود شیر را متوقف می‌کردند. به‌هرحال این موضوع به شیر خام ورودی مربوط می‌شود نه کارخانجات. همان‌طور که گفتم ماده اولیه و سلامت و عدم سلامت آن توسط سازمان‌های دامپزشکی و غذا و دارو کنترل می‌شود. در این شرایط شیر آلوده اصلا وارد چرخه تولید نمی‌شود.»

افلاتوکسین، یک معضل قدیمی

تعداد نهادهای نظارت بر سلامت مواد غذایی بسیار زیاد است اما آیا به راستی شیر آلوده به‌هیچ‌عنوان نمی‌تواند از سد این‌همه فیلتر نظارتی عبور کند؟ احمد نصیری، عضو کمیته تدوین استاندارد صنایع لبنی درباره ادعای مطرح‌شده در ارتباط با آلودگی گسترده محصولات لبنی در گفت و گو با خبرنگار دامپزشک نیوز اظهار می کند: «این مسئله سال‌هاست گریبان‌گیر صنایع لبنیات ما شده است. دام کشور ما عمدتاً با نان خشک تغذیه می‌شود. افلاتوکسین نوعی قارچ است که روی ترکیبات غلات و نان خشک و کپک‌زده رشد می‌کند. سم مذبور از این طریق وارد متابولیسم بدن حیوان می‌شود. افلاتوکسین سمی است که به این راحتی‌ها از بین نمی‌رود و حتی وارد بدن جنین می‌شود. گفته می‌شود که منبع ورود این سم ذرت آلوده است اما قبلاً هم که از ذرت آلوده خبری نبود افلاتوکسین وجود داشت. ورود ذرت آلوده باعث شده است که این معضل بیشتر به چشم بیاید.»

تجهیزات اندازه‌گیری افلاتوکسین گران‌قیمت هستند

وی در ادامه افزود: »باید فکری به حال این مشکل شود چون همیشه، کم‌وبیش وجود داشته است. اثر سرطان‌زایی افلاتوکسین ثابت‌شده است. متاسفانه اغلب مراکز استاندارد ما توان اندازه‌گیری افلاتوکسین را ندارند چون تجهیزات اندازه‌گیری این سم ( اچ‌پی‌ال‌سی) بسیار گران‌قیمت و کمیاب است. ورود ذرت آلوده فقط یک معضل قدیمی را ملموس‌تر و پررنگ‌تر کرده است.»

نصیری در پاسخ این سوال که میزان مسئولیت سازمان‌های مختلف را چقدر می‌دانید؟ گفت: «اداره استاندارد مسئول کنترل مواد غذایی ورودی است. سازمان غذا و دارو هم مسئولیت دارد. این مراکز باید وظیفه خود را انجام می‌دادند. البته باید دید که آیا شدت غفلت به همان اندازه‌ای است که ادعا شده است؟ نمی‌توانم به ضرس قاطع به این سوال جواب دهم اما می‌توان گفت که نان خشک دام غالبا آلوده به افلاتوکسین است.»

وی در ادامه افزود: «سازمان دامپزشکی هم باید نظارت خود بردامداری‌ها را تشدید کند ولی چون ذرت آلوده، وارداتی است قاعدتاً مبادی ورودی ما باید بیشتر از این‌ها مراقبت می‌کردند. در این رابطه سازمان استاندارد و غذا و دارو باید کنترل می‌کردند. واحدهای پرورش دام توان رصد چنین چیزی را ندارند و اصلاً جز وظایف آنها نیست.»

به گزارش دامپزشک نیوز، اگر یکی از منابع اصلی سم افلاتوکسین نان خشک و کپک‌زده است این سوال مهم مطرح می‌شود که آیا تشخیص نان کپک‌زده هم به آزمایشات پیچیده و گران‌قیمت نیاز دارد؟ شاید نتوان با قاطعیت به این سوال پاسخ داد که فرضیه مطرح شده در تلویزیون تا چه حد صحت دارد اما عقل سلیم ایجاب می‌کند که باید هر چه سریع‌تر جلوی تغذیه دام با نان خشک کپک‌زده گرفته شود.

اما حسین نعمتی،رئیس اتحادیه دامداران کشور درباره احتمال تغذیه دام ها با نان کپک زده  نظر دیگری دارد او معتقد است که شیر زمانی دچار سموم میشود که گاوها علوفه کپک زده بخورند و هیچ دامداری به دام های خود علوفه کپک زده نمی دهد زیرا این کار قبل از هرچیزی به ضرر خود دامدار است، زیرا گاو دچار سقط جنین می شود.  او  همچنین درباره لبنیات فروشی های سنتی  می گوید که در صورتی شیر دچار آفلاتوکسین میشود که منبع شیر خریداری شده دچار مشکل باشد که احتمال آن بسیار کم است.

به هرحال مطرح شدن چنین موضوع مهمی در صدا و سیما برای مردمی که شیر را در برنامه روزانه خود و فرزندانشان گنجانده اند و در حالی که سعی می شود سرانه مصرف شیر در کشور افزایش پیدا کند، باعث نگرانی  و احتمالا شاهد کاهش مجدد مصرف شیر در ایران شود.  همچنین به نظر می رسد اگر حتی درصد ناچیزی از سخنان این کارشناس(بهادر حاجی‌محمدی) درست باشد، توجه و نظارت بیشتر به این موضوع  از اهمیت بالایی برخوردار است و مسوولان نباید در این حوزه از هیچ لاشی دریغ نکنند.

گزارشگر دامپزشک نیوز:شاپور پشابادی

انتهای پیام/

 

 

ضوابط صدور مجوز تاسیس مراکز درمانی و مایه کوبی دامپزشکی

به گزارش دامپزشک نیوز، دکتر علیرضا رفیعی‌پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور، با اعلام این خبر اظهار داشت: سیاست ها و ضوابط حاکمیتی صدور مجوز تأسیس درمانگاه ها (کلینیک ها)، پلی کلینیک ها (مجتمع هاي درمانی)، بیمارستان های دامپزشکی، مراکز مایه کوبی در اجرای ماده (2) قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی، تدوین و ابلاغ شده است.

وی افزود: سیاست ها و ضوابط حاکمیتی صدور مجوز تاسیس درمانگاه ها، پلی کلینیک ها (مجتمع هاي درمانی)، بیمارستان ها و مراکز مایه کوبی دامپزشکی و نیز نظارت بر نحوه صدور مجوز تاسیس این مراکز بر اساس سیاست ها و ضوابط حاکمیتی اعلامی از جمله اهدافی است که در تهیه این ویرایش مد نظر بوده است.

رفیعی‌پور با بیان اینکه سازمان دامپزشکی کشور مسئول قانونی تدوین و ابلاغ سیاست ها و ضوابط حاکمیتی و نظارت بر عملکرد سازمان نظام در صدور مجوز تاسیس می باشد، افزود: نظارت بر انطباق عملکرد مراکز فوق الذکر با سیاست های حاکمیتی اعلامی، نیز بر عهده سازمان دامپزشکی به عنوان دستگاه حاکمیتی مر بوط می باشد.

لازم به ذکر است این شیوه نامه در پنج فصل تدوین شده است. که شامل اهداف،سیاستها،ضوابط،فعالیتها و نظارت است.

متن کامل این شیوه نامه  از سامانه اطلاع رسانی دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات و تحول اداری به نشانی WWW.IT.IVO.IR قسمت بخشنامه ها و دستورالعمل ها ، بخش شیوه نامه های داخلی قابل دریافت می باشد.

آخرين ويرايش سياست هاو ضوابط -بهمن 98 را از اینجا مشاهده کنید.

انتهای پیام/

22واحد گاوداری در شادگان تحت پوشش عملیات تست سل و بروسلوز

به گزارش دامپزشک نیوز_ رضا حفیظی امروز با اعلام این خبر اظهار کرد:واحد بهداشت ومدیریت بیماری های دامی اداره دامپزشکی این شهرستان در سال ۹۸ اقدام به تست یک هزار و ۶۱۰ راس گاو و گوساله برای تشخیص بیماری سل و ۵۲۸ راس خون گیری برای تشخیص بیماری بروسلوز کرده است.

او با بیان اینکه شهرستان شادگان از جمله مناطق مهم در زمینه تولید فرآورده‌های دامی در سطح خوزستان است و تراکم زیاد دام در منطقه و نقل و انتقال غیرقانونی دام کنترل و پیشگیری از بروز بیماری‌های مشترک در این منطقه را دشوارتر می‌سازد، گفت: بر این اساس این اداره در طول سال اقدام به انجام تست‌های سل و بروسلوز طبق برنامه زمانی تدوین شده در سطح دامداری‌های این شهرستان می‌کند.

حفیظی در خصوص روش‌های پیشگیری سل و بروسلوز نیز افزود: این دو بیماری از مهمترین بیماری‌های عفونی و مشترک بین انسان و دام هستند که با رعایت ضوابط بهداشتی و قرنطینه‌ای از قبیل واکسیناسیون، شناسایی کانون‌های آلوده و حذف دام‌های مبتلا، رعایت اصول امنیت زیستی، پاکسازی و ضدعفونی محیط و محدود کردن تردد دام‌های پرخطر و کنترل جوندگان می‌توان با این بیماری‌ها مبارزه کرد.

منبع:برنا

انتهای پیام/

بحران بروز و شیوع بیماری های دامی مشترک بین انسان ودام درشرایط سیل

به گزارش دامپزشک نیوز_ دکتر رفیعی پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور، جهت بررسی و ارزیابی مباحث مرتبط با جهاد کشاورزی و به خصوص حوزه دامپزشکی عصر روز یکشنبه 29 دی ماه عازم چابهار شد و در کنار سایر مدیران در جلسه تامین و مدیریت بحران حضور یافت.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور ضمن تشکر و عرض خسته نباشید به مسئولین در خصوص اقدامات انجام شده گفت: ما و مردم این استان قبل از این هم شرایط سخت خشکسالی را کنار هم تجربه کرده ایم و امیدوارم پس از حل مشکلات و  رفع خسارات پیش آمده بتوانیم از برکات منابع آبی ایجاد شده استفاده نماییم.

وی ضمن تایید همه کمبودها و مشکلات موجود، بیان داشت: در این سیل و سیل های اوایل سال در کشور بخش های کشاورزی جدیترین خسارات را متحمل شدند ولی در کنار همه این مشکلات، به واسطه اقدامات خوب ملت، دولت، نیروهای خدوم نظامی و انتظامی شاهد توفیقات خوبی در زمینه دامپزشکی بودیم که میتواند مایه مسرت، قوت و قدرت برای ادامه خدمت به مردم متدین و مرزداران غیور در این استان باشد.

دکتر رفیعی پور تصریح کرد: در سیل، خرابی زیر ساخت و هزینه بالا وجود دارد اما در این شرایط، بحرانی خطرناکتر از بحران سیل وجود دارد به نام اپیدمی و شیوع بیماری های دامی و مشترک بین انسان و دام که به دلیل اقدامات پیشگیرانه همکاران دامپزشکی در گذشته و همچنین فعالیت های سریع و به موقع پس از سیل شاهد این اتفاقات خطرناکتر از سیل در این بحران و حتی در تجربه سیل فروردین نبودیم.

دکتر رفیعی پور اظهار داشت: همکاران و کارشناسان اداره کل و شبکه های دامپزشکی بیش از 85 درصد جمعیت دامی را  علیه بیماری های دامی و مشترک بین انسان و دام ایمن کرده اند و طبق قانون با وجود ایمن سازی های گذشته باید در شرایط بروز بحران مجددا واکسیناسیون را برای تمامی جمعیت دام و طیور  تکرار و تمامی مناطق آلوده را سم پاشی و ضد عفونی کرد که در حال انجام است و علاوه بر همکاران استان، همکاران سازمان دامپزشکی هم برای ارزیابی تخصصی در حوزه سم پاشی، کنترل عوامل بیماری زا و واکسیناسیون دام و طیور در منطقه مستقر هستند که اگر در این ها کوتاهی میشد، بحران بیماری هایی مانند سیاه زخم، تب مالت و تب برفکی را داشتیم  که میتوانست بحران سیل را به حاشیه ببرد و بسیار خطرناکتر بود.

دکتر رفیعی پور در بحث اعتبارات ضمن تشکر از مسئولین استانی برای کمک در این زمینه اضافه کرد: اعتبارات استانی و ملی برا ی تهیه نهاده های پشتیبان حوزه دامپزشکی در اختیار اداره کل قرار گرفته است تا این نهاده ها و خدمات به صورت رایگان در اختیار  آسیب دیدگان قرار گیرد، با هزینه هایی که نه تنها از سوی دولت بلکه از سوی اتحادیه ها و تشکل های خصوصی و ملی تامین شده است و طی مشورتی که با سازمان دامپزشکی انجام شده دارو، واکسن، مکمل ها و ریز مغزی برای تغذیه و تقویت دام تهیه شده و به صورت رایگان از طریق اداره کل بین آسیب دیدگان توزیع خواهد شد تا  از بروز عوامل بیماری زا در دام های متاثر از سیل و بیماری های خطرناک جلوگیری شود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور بیان داشت: اولویت ما ایمن سازی و حفظ دام زنده است و لاشه دام  مرده باید بلافاصله دفن بهداشتی شود که اگر به دلیل عدم دفن بهداشتی لاشه، بیماری به دام یا انسان منتقل شود باید چندین برابر هزینه زیرساخت ها و پیشگیری برای کنترل آن بیماری هزینه شود و در کنار آن هر مقدار واکسن، مکمل، دارو  و نهاده حمایتی  نیاز باشد بلافاصله در اختیار اداره کل قرار خواهد گرفت و در حال حاضر از استان های  مختلف کامیون های ما در حال انتقال این محموله ها به استان سیستان و بلوچستان و شهرستان های متاثر از سیل هستند.

در آخر دکتر رفیعی پور از مسئولین چابهار و رئیس ستاد در خواست کرد فارق از هر چیز  همکاران دامپزشکی باید به وظیفه اصلی و تخصصی خود که حفظ جان و مال مردم است بپردازند و ذهنشان درگیر مسائل دیگر نباشد و همچنین فقط همکاران ما و سازمان دامپزشکی اجازه اعلام خاتمه وضعیت بیماری های دامی و مشترک بین انسان و دام در شهرستان های سیل زده را دارد و هیچ دستگاه دیگری مجاز برای این کار نمی باشد.

منبع:روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان

انتهای پیام/

تولید ۵۸ هزار تن گوشت قرمز در مازندران

به گزارش دامپزشک نیوز_ فرهادی مدیر امور دام جهاد کشاورزی مازندران  ، با اشاره به تولید ۵۸ هزار تن گوشت قرمز تاکنون در مازندران گفت:پیش بینی می‌شود ۷۳ هزار تن گوشت قرمز امسال در استان تولید شود.

او افزود:تولید گوشت قرمز امسال در مازندران در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۴ درصد افزایش داشت.

مدیر امور دام جهاد کشاورزی با بیان اینکه مجموع گوشت قرمز تولید شده در مازندران ۵۴ درصد آن از دام سنگین و ۴۶ درصد از دام سبک است،گفت: در حال حاضر ۱۰ هزار واحد دامداری دارای پروانه صنعتی و روستایی در استان وجود دارد.

منبع:خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

شکارچی پرندگان در بوکان به دام افتاد

به گزارش دامپزشک نیوز_ آوات بازیار روز چهارشنبه اظهار کرد: ماموران یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان حین انجام گشت و کنترل در مناطق مرتفع اطراف « آغوطمان » از توابع بخش مرکزی به یک نفر شکارچی متخلف برخوردند و او را در حین ارتکاب جرم دستگیر کردند.

بازیار ادامه داد: این شکارچی متخلف که با اسلحه ته پرتک لول جهت شکار پرندگان وارد عرصه‌های طبیعی حوزه استحفاظی این شهرستان شده بود توسط مامورین یگان حفاظت محیط زیست دستگیر شد.

وی بیان کرد: از این متخلف یک قبضه اسلحه شکاری غیرمجاز به همراه تعدادی فشنگ و ادوات شکار کشف و پرونده جهت رسیدگی به مراجع قضایی ارجاع شد.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست بوکان از همیاران و دوستداران محیط زیست و حیات وحش خواست تا هرگونه شکار و زنده‌گیری در حیات وحش و نگهداری پرندگان شکاری را از طریق سامانه ۱۵۴۰ به یگان حفاظت محیط زیست اطلاع دهند.

از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱۳ شکارچی متخلف در سطح این شهرستان دستگیر و تحویل مراجع قضایی شده‌اند.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/

تولید ژل رویال در ایران ۷۰ درصد افزایش یافت

به گزارش دامپزشک نیوز_ «ژل رویال یک ترشح پروتئینی است که از غدد هیپوفارِنکس و فک پایینی زنبورعسل کارگر خارج می شود. تنها غذایی است که در طول عمر ملکه به او داده می شود و همچنین همه لاروهای کوچک در سه روز اول پس از اینکه از تخم خارج شدند با ژل رویال تغذیه می شوند.

این غذای زنبور ملکه، دارای ویژگی های مختلف بیولوژیکی مفید برای سلامت انسان مانند: فعالیت های آنتی اکسیدانی، اثرات ضد باکتری، افزایش ایمنی و اثرات ضد تومور است».

مرتضی رضایی روز چهارشنبه در آیین آغازین دومین کنگره بین المللی و دهمین کنگره پژوهشی زنبور عسل ایران که در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور واقع در کرج برگزار شد، افزود: با توجه به تنوع فرآورده های زنبور عسل اکنون در حال نزدیک شدن به ایجاد پالایشگاه تولید عسل به معنای واقعی هستیم زیرا هر کدام از فرآورده های زنبور عسل دنیایی از شگفتنی در آن نهفته است.

وی  زهر زنبورعسل را یکی دیگر از محصولات فرعی کندوها دانست و اظهار داشت: تمام محصولات به دست آمده از کلنی ها گران قیمت هستند به طوریکه قیمت هر گرم زهر زنبور عسل معادل ۸۰ تا ۱۰۰ دلار ارزش دارد که با یک بشکه نفت برابری می کند.

رضایی  گفت:  هر ۱۰ تا ۱۵ کلنی در یک هفته می توانند یک گرم زهر تولید کنند که به نرخ بین ۳۰۰ هزار تا ۶۰۰ هزار تومان فروخته می شود.

وی  با اشاره به اینکه هنوز در عرصه زنبور داری و تولیدات و فرآورده های آن خیلی کار داریم، عنوان کرد: هر چند ایران  در این زمینه رتبه سوم یا چهارم دنیا را دارد اما باید در دیگر تولیدات زنبور عسل نیز با فناوری  برتر پیش رفت و رتبه خوبی در این مورد کسب کنیم که نیازمند ارتباط مستقیم با دانشگاهیان و استفاده از تحقیقات در این زمینه مهم هستیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام بیان داشت :  در چند سال اخیر علم و فناوری  در بین بهره برداران زنبور عسل کشور رواج یافته ولی هنوز برای رسیدن به بهترین جایگاه فاصله داریم .

وی  با بیان اینکه تحقیقات باید دارای مشخصه های تقاضا محوری و محصول محوری باشد، گفت: ارتباط مستقیم بین محققان و دستگاه های اجرایی با بهره برداران باید بیشتر شود زیرا اگر این ارتباط وجود نداشته باشد تحقیقات به بسته دانشی منجر نخواهد شد که در این بخش نقش ترویج نیز پررنگ می شود.

معاون اظهار داشت:  در بخش دامپروری و تولید و پرورش، خوشبختانه کشورمان در زمینه عسل یکی از کم وابسته ترین صنایع ایران  به خارج کشور است، اما باید در دیگر زمینه فرآورده های تولیدی زنبور عسل نیز رتبه خوبی در دنیا کسب کنیم.

رضایی با تاکید بر اینکه چرا نباید بیشتر بر روی زهر زنبورعسل کار کنیم، عنوان کرد: امروزه از عسل برای درمان استفاده می شود ولی باید دانست که درمان با عسل از زمان قبل از میلاد مسیح بوده و اکنون در حالیکه برای بسیاری از بیماری ها همچون آرتروز و آرترید از کرتون استفاده می شود می توان با عسل و فرآورده های آن این بیماری ها را درمان کرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی  با بیان اینکه با این محصولات دریچه بسیار بزرگی بر روی ما باز است، افزود: خداوند یک آزمایشگاه را به صورت طبیعی فعال کرده و سالیان سال است که کشف شده ولی به آن دقت نکرده ایم.

وی اضافه کرد: موضوعات زیادی در این محصول بر روی زمین مانده است و باید نتایج تحقیقات، مقالات و میزگردها را جمع کرده  و از آن استفاده کنیم.

رضایی یادآور شد که باید بر روی محصولات کندو به صورت علمی کار شود و این در حالی است که باید تا سه سال آینده استفاده از این محصولات در صنعت  کاربردی شود.

وی با بیان اینکه با علمی شدن زنبورداری هم زنبوردار و هم کشور از نتایج آن منتفع می شوند، گفت: این موارد موجب ارزش افزوده برای صنعت زنبور داری می شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام افزود: صنعت زنبورداری در حال دگرگونی است، در تشکل ها و صندوق های مالی در این میان رشد داشته ایم و باید با کارهای کوچک و بزرگ دیگر نیز بتوانیم پیشرفت های بهتری را در این صنعت به دست آوریم.

دومین کنگره بین المللی و دهمین کنگره ملی پژوهشی زنبورعسل ایران به مدت ۲ روز در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در حال برگزاری است.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/

ثبت بیش از ۷۰۰ حیوان گزیدگی در شیروان

به گزارش دامپزشک نیوز_ علی آرمیده سرپرست شبکه بهداشت شیروان ضمن تشریح گزارش عملکرد ۹ ماهه واحد مبارزه با بیماری‌های واگیر و غیر واگیر این شبکه، گفت: در این مدت بیش از ده جلسه آموزشی در زمینه آنفلوانزا برگزار شده است.

آرمیده برگزاری بیش از ده جلسه آموزشی در زمینه ایدز، ۱۸ بازدید از کمپ‌های ترک اعتیاد، ۳۲۰ مورد انجام رپید تست از مادران باردار و گروه‌های پر خطر و یک نفر بیماریابی ایدز را از عملکرد شبکه بهداشت شهرستان شیروان ذکر کرد.

او درمان ۵۲ بیمار مبتلا به تب مالت، آموزش ۱۹۲ نفر در زمینه تب مالت، ۱۶۲ نمونه تهیه شده از بیماری آنفلوانزا، ثبت ۹ ماهه موارد شبه آنفلوانزا، ۳۲ نمونه سیاه سرفه گرفته شده از موارد مشکوک و ۳۱ نمونه گیری از موارد مشکوک مننژیت را از دیگر اقدامات انجام شده در این مدت دانست.

سرپرست شبکه بهداشت شیروان با بیان اینکه از ۶ نفر از افراد مشکوک به فلج شل حاد نمونه تهیه شده است، به پنج مورد نمونه گیری از موارد مشکوک سرخک و سرخجه و ۲۰ تشخیص هپاتیت اشاره کرد.

آرمیده از درمان هفت نفر بیمار مبتلا به سالک خبر داد و افزود: از ابتدای فروردین ماه ۹۸ تا پایان آذرماه، ۳۹۵ مورد نمونه BK گرفته شده است.

سرپرست شبکه بهداشت شیروان درصد پوشش واکسیناسیون پنتاوالان یک را ۹۲ درصد و میزان پوشش واکسیناسیون ام ام آر یک را صد در صد عنوان کرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

آفلاتوکسین در شیرهای تولیدی استان همدان کمتر از حد نرمال است

به گزارش دامپزشک نیوز_ محمودرضا رسولی اظهار داشت: شیر تولیدی استان همدان از نظر کیفیت و سلامت بسیار مطلوب است و در چندین مرحله عملیات نمونه‌برداری و آزمایش انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه حتی به‌روی خوراک دام در دامداری‌ها نیز نظارت همیشگی وجود دارد، ابراز کرد: 50 مرکز جمع‌آوری شیر در نقاط مختلف استان فعال است که تمامی این مراکز دارای مسئول فنی برای کنترل سلامت شیر هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان افزود: شیرهای مربوط به روستاها و دامداری‌ها به مراکز جمع‌آوری شیر تحویل داده می‌شود.

آفلاتوکسین موجود در شیرهای تولیدی استان همدان کمتر از حد نرمال است

رسولی در بخش دیگری از گفت‌وگو در واکنش به شایعه سرطان‌زا بودن شیرهای مصرفی به‌خاطر وجود آفلاتوکسین، تصریح کرد: این ادعا کاملاً کذب است و چنین امکانی وجود ندارد.

وی با یادآوری اینکه آفلاتوکسین در تمام شیرهای جهان وجود دارد، اضافه کرد: اما یک استانداردی برای آن وجود دارد و آفلاتوکسین موجود در شیرهای مصرفی کشور و استان ما بسیار کمتر از حد استاندارد است، بنابراین هیچ خطری سلامت مردم را تهدید نمی‌کند.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با تأکید بر اینکه آفلاتوکسین نوعی سم است که از طریق خوراک دام و نان‌های کپک‌زده وارد شیر دام می‌شود، خاطرنشان کرد: به‌روی غذای مصرفی دامداری‌ها نظارت مستقیم وجود دارد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کشتارگاه سرخس منتظر تأیید شبکه دامپزشکی

به گزارش دامپزشک نیوز_  روز جمعه ۸ آذرماه ۹۸ بود که دادستان وقت شهرستان سرخس از پلمپ تنها کشتارگاه سرخس به دلیل ۴۲ مورد تخلف بهداشتی خبر داد.

حمید علیزاده، دادستان سرخس در گفتگو با خبرنگار ما علت پلمپ تنها کشتارگاه سرخس را مشکلات متعدد بهداشتی عنوان کرد و گفت: تذکرات لازم به مسئولان مربوطه درباره وضعیت نامناسب کشتارگاه شهر سرخس چندین بار داده شده و پلمپ این کشتارگاه در راستای سلامت مردم و جلوگیری از شیوع بیماری‌های مختلف است.

وی در گفت‌وگوی روز جمعه خود گفت که ۴۲ مورد تخلف بهداشتی از کشتارگاه شهر سرخس گزارش شده که برای برطرف شدن این تخلفات بهداشتی تاکنون اقدامی نشده است.

علیزاده البته قول تأمین گوشت موردنیاز شهرستان را در مدت تعطیلی کشتارگاه از خارج از شهرستان داد و دراین‌باره اظهار کرد: برای رفاه حال همشهریان و با نظارت دستگاه‌های مسئول در بازار، تا اطلاع ثانوی گوشت قرمز از خارج شهرستان وارد می‌شود.

دادستان سرخس همچنین تأکید کرد که شبکه دامپزشکی سرخس موظف است تا با کشتارهای غیرمجاز در سطح شهرستان برخورد کند تا سلامت مردم تأمین شود.

کشتارگاه سرخس ۴۲ مورد تخلف بهداشتی دارد

خلیل حق شناس مدیر شبکه دامپزشکی سرخس نیز ۱۳ آذر ۹۸ در گفتگو با خبرنگار ما با تأکید بر اینکه این شبکه از سال ۱۳۹۲ پیگیری اصلاح و مرمت کشتارگاه شهر سرخس است، گفت: در این رابطه نامه‌نگاری‌های زیادی با شهرداری و رونوشت‌هایی به فرمانداری و دادستانی ارجاع شده است.

مدیر شبکه دامپزشکی سرخس درباره نواقص کشتارگاه بیان کرد: از ۴۲ مورد تخلف بهداشتی مقرر شد حدود ۱۸ مورد توسط شهرداری انجام شود؛ اولین مورد این است که کشتارگاه مسئول فنی ندارد؛ دومین مورد اینکه گوسفندها روی زمین کشتار می‌شوند و مانع این کار شدیم و به شهرداری نامه زدیم تا یک مهندس عمران معرفی کنند تا این مهندس عمران یک کشتارگاهی مشابه سرخس را مانند طرقبه و شاندیز با هماهنگی اداره کل دامپزشکی استان بازدید کنند و مطابق با آن رفع نواقص کنند.

وی ادامه داد: سردخانه این کشتارگاه نیز خراب بوده است و اگر سردخانه خراب باشد انگار ما گوسفندی را همراه هزاران بیماری توزیع می‌کنیم و اگر «جمود نعشی» در آن طی نشود و این در سردخانه نباشد آن گوشت احتمال داشتن بیماری شاربن، تب کریمه و بیماری‌های دیگر وجود دارد و به همین دلیل اعلام کردیم دیگر نباید کشتار در کشتارگاه انجام شود.

مدیر شبکه دامپزشکی سرخس با بیان اینکه یک سری اقدامات مدیریتی و عمرانی برای کشتارگاه لازم است، گفت: بخشی از ساختمان کشتارگاه خراب است که باید اصلاح شود، سپتیک‌های دفن بهداشتی فاضلاب آنجا خیلی خراب است، سلاخ‌هایی که آنجا فعالیت می‌کنند تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند و هیچ خدماتی به آن‌ها ارائه نمی‌شود و آن‌ها برای خودشان کار می‌کنند و اگر خدای‌نکرده دچار بیماری بشوند کسی جوابگو نیست.

حق شناس با تأکید بر اینکه ساختمان کشتارگاه خیلی قدیمی است، عنوان کرد: کاشی و سرامیک باید باشد، درب و پنجره‌ها باید درست شود، نور کافی ندارد، اتاقی برای کارهای اداری باید داشته باشند که متأسفانه هیچ اقدامی تاکنون نشده است.

وی همچنین در پاسخ به این سؤال خبرنگار ما که باوجوداین همه مشکلات آیا گوشتی که بین مردم از این کشتارگاه توزیع شده است مشکل بهداشتی نداشته است، تصریح کرد: گوشت‌هایی که از طریق قصابی‌ها بین مردم توزیع شده هیچ مشکل بهداشتی نداشتند و گوشت‌ها در سردخانه قرار می‌گرفتند ضمن اینکه ناظر بهداشتی ما در آنجا حضور داشته است و چون سردخانه کشتارگاه خراب شده ما اقدام به پلمپ آنجا کردیم.

مدیر شبکه دامپزشکی سرخس بیان کرد: با پیگیری‌های دادستان سرخس مقرر شد گوشت تنظیم بازار فعلاً از خارج شهرستان وارد شود و امیدواریم این موارد بتواند تا زمان رفع نواقص کشتارگاه بازار را کنترل کند.

کشتارگاه سرخس یک خانه سنتی است

احمد صفایی شهردار سرخس نیز ۱۳ آذرماه ۹۸ در گفتگو با خبرنگار ما در گفت‌وگو با خبرنگار ما درباره تعطیلی و پلمپ تنها کشتارگاه سرخس گفت: یک خانه سنتی است و از بد حادثه ما مجبوریم از این کشتارگاه استفاده کنیم و روزانه به‌طور میانگین ۱۰ لاشه گوسفند را به قصابی‌ها تحویل می‌دادیم.

شهردار سرخس اظهار داشت: کشتارگاه شهرداری به دلیل اینکه یک خانه سنتی است پروانه ندارد و دامپزشکی نیز به کشتارگاه‌های سنتی پروانه نمی‌دهد و بدون پروانه نیز نمی‌توان اعتباراتی برای این کشتارگاه گرفت.

صفایی تأکید کرد: باید در سرخس کشتارگاه صنعتی در حریم شهر داشته باشیم درحالی‌که کشتارگاه فعلی از گذشته وجود داشته است و برخلاف قانون در محدوده شهر قرار دارد درحالی‌که طبق قانون کشتارگاه باید در حریم شهر باشد نه در محدود خدمات شهری؛ برای رفع این مشکل هم باید سرمایه‌گذار داشته باشیم که یک نفر برای ایجاد کشتارگاه صنعتی درخواست کرد که آقای فرماندار با وی مخالفت کرد.

وی تأکید کرد: اگر می‌خواهیم کار اصولی شود باید به سمت ایجاد کشتارگاه صنعتی و سرمایه‌گذار برویم که ایجاد کشتارگاه صنعتی نیز حدود ۳۰ میلیارد تومان هزینه می‌خواهد و با توجه به شرایط موجود مجبوریم از کشتارگاه فعلی استفاده کنیم و ما به خاطر مردم حتماً پیگیر رفع نواقص کشتارگاه هستیم.

کشتارگاه فعلی برای سرمایه‌گذار صرفه اقتصادی ندارد

حسین احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر سرخس نیز در گفتگویی با خبرنگار ما تأکید کرد: دو تا سه مرحله کشتارگاه فعلی را به پیمانکار سپردیم که پس از گذشت چند ماه پیمانکار کار را رها کرده و گفته است که برای ما صرفه اقتصادی ندارد.

در حالی ۵۳ روز از پلمپ کشتارگاه سرخس می‌گذرد که شهردار سرخس از رفع مشکلات بهداشتی آن و احتمال بازگشایی کشتارگاه به‌صورت آزمایشی تا تأیید نهایی شبکه دامپزشکی برای فک پلمپ دائمی خبر می‌دهد.

احمد صفایی بیان کرد: روز گذشته خدمات شهری شهرداری به همراه کارشناسان شبکه دامپزشکی شهرستان بازدیدی از کشتارگاه داشتند.

شهردار سرخس: مشکلات بهداشتی کشتارگاه رفع شده و منتظر تأیید شبکه دامپزشکی هستیم

وی تصریح کرد: مشکلات بهداشتی گزارش شده از سوی شبکه دامپزشکی سرخس درباره کشتارگاه رفع شده و قرار است، امروز به‌صورت آزمایشی کشتارگاه کار خود را شروع کند.

شهردار سرخس خاطرنشان کرد: پس از بازگشایی آزمایشی کشتارگاه اگر دامپزشکی تأیید نهایی مسائل مرتبط با بهداشت را بدهد، کشتارگاه همچون گذشته به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

به گواه مسئولان مربوطه تنها کشتارگاه سرخس یک خانه سنتی است که از چندین سال پیش درگیر مشکلات متعدد از جمله مسائل بهداشتی بوده است و می‌طلبد برای حل ریشه‌ای این موضوع و رفع نیاز شهرستانی با جمعیت ۱۰۰ هزار نفری و تأمین گوشتی بهداشتی و سالم، کشتارگاهی صنعتی در این شهرستان ایجاد شود؛ کشتارگاهی که نهادهایی همچون آستان قدس رضوی با توجه به ظرفیت‌هایی که دارند می‌توانند در ایجاد آن نقش بسزایی داشته باشند.

منبع: باشگاه خبر نگاران جوان

انتهای پیام/